Volg de spelers en hun scores live via de KLM Open app

Tijdens de 103de editie van het KLM Open van 25-28 mei 2033 introduceert een van de oudste toernooien van de DP World Tour de innovatieve Player Tracker. Op een volledig digitale interactieve kaart van de baan van Bernardus Golf zijn alle spelers en hun scores live te volgen. Deze nieuwe technologie wordt gepresenteerd door TCS, partner van het KLM Open en wereldwijd toonaangevende IT-dienstverlener die bekendstaat om zijn innovatieve digitale oplossingen en diensten.

De ‘Player Tracker’ is onderdeel van de gratis KLM Open app en met deze nieuwe functionaliteit zien bezoekers op elk moment waar de flights en de spelers zich in de baan bevinden. De Player Tracker biedt gedetailleerde informatie over de actuele positie van de spelers in de wedstrijd en hun klassement. Het is ook mogelijk om individuele informatie over de spelers op te vragen en een lijst van favorieten op te stellen.

Met andere woorden, met de Player Tracker kunnen bezoekers zelf de beste locatie bepalen om het toernooi te ervaren. Of het nu in de baan is, in de fanzone of gewoon op een terras in de kLM Open Village. De Player Tracker stelt bezoekers in staat om het beste uit het toernooi te halen. Het biedt een volledig nieuwe dimensie aan de kijkerservaring en maakt het KLM Open tot een onvergetelijke ervaring.

Toernooidirecteur Daan Slooter zegt: “Met Perez, Meronk en de Højgaard-tweeling hebben we niet alleen de vier meest gewilde Europese spelers weten aan te trekken, maar nu hebben we ook nog de laatste technologische innovatie aan het KLM Open toegevoegd. Ik vind het heel mooi dat we na meer dan 100 edities elk jaar de kwaliteit en de beleving van het toernooi weten te verrijken, of het nu de introductie van Beat the Pro, het KLM Open College of de Player Tracker is. Met TCS hebben we echt een partner gevonden die hierin samen met ons wil optrekken.”

Na de CrowdConnected-technologie in 2021 en 2022 wil TCS de eventbeleving van de bezoeker verder verrijken met de Player Tracker. Josu Devasia, Country Head TCS Nederland, zegt: “Bij TCS zoeken we voortdurend naar manieren om middels technologie de samenleving beter en duurzamer te maken. En ook leuker! Dat doen we bij onze klanten in vrijwel alle sectoren, maar ook bij de evenementen waarvan wij partners zijn, zoals de TCS Amsterdam Marathon en het KLM Open. Technologie kan de beleving van bezoekers verbeteren en verrijken en de Player Tracker is daar een perfect voorbeeld van.”