Een klein drama voltrok zich in het ProGolf tour event in Egypte voor de meeste Nederlanders. Slechts 1 wist er de cut te halen en nam ook direct de leiding, de rest miste de cut. Mike Toorop klom met twee ronden van 68 slagen met 8-onder naar de eerste plek in het EINBAY Red Sea Open 2023. De Nederlander moet deze plek wel delen met de Fransman Tom Santa en de Fin Alex Hietala.

De cut kwam op +2 te liggen na de tweede dag. Lars Keunen kwam er nog het dichtst bij met 76 en 71 slagen (+3). Nordin van Tilburg, die het toernooi nog opende met 68 slagen, had een volledige offday met 80 slagen op de tweede dag. Hij eindigde daardoor op +4 samen met Michael Wedema (73 en 75 slagen). Mike Korver eindigde het toernooi op +7 met een slag minder dan Mats Markovits die op +8 na twee ronden eindigde. Rodi Vlasveld en Aydan Verdonk waren de overige twee die ook het toernooi moesten verlaten. Zij misten de cut met +9 en +10 na het maken van een tweede ronde van 77 en 81 slagen!

De Duitser Daniel Tack holede zijn tweede schot op hole 17 (par 5) met een ijzer 7 vanaf 184 meter tijdens de tweede ronde. Opvallende was toen de spelers bij de green kwamen de bal nog steeds bewoog door de wind en toen pas viel!

ProGolf Tour: Opnieuw goede start Mike Toorop en Nordin van Tilburg in Egypte