Jon Rahm, Brooks Koepka en Viktor Hovland hebben de leiding genomen na de eerste ronde van The Masters. Met 7-onder wisten de drie de Augusta National te bedwingen en namen twee slagen voorsprong op Jason Day en Cameron Young.

Tiger Woods begon het toernooi met 74 slagen en Rory McIlroy met level par 72.

Rahm herstelde zich van een vier-putt dat hem een dubbel bogey opleverde in zijn openingshole en maakte vervolgens een adelaar en zeven birdies voor een briljante 7-onder 65 op de Augusta National. Even later voegde zijn Ryder Cup teamgenoot Viktor Hovland zich bij hem aan de top van het klassement.

Hovland begon het toernooi zonder bogeys in zijn streven naar een eerste Major titel, terwijl Koepka, een LIV Golf speler, zijn goede wedstrijdvorm weer laat zien want afgelopen zondag won hij nog het LIV Golf evenement in Orlando.

McIlroy staat op zeven van het trio terwijl hij nu een bijna ongrijpbare Major overwinning najaagt. Hij kan de zesde persoon in de geschiedenis worden die zijn Grand Slam carrière voltooit en de eerste sinds Tiger Woods. De laatste gaf aan dat hij constant pijn had terwijl hij worstelde om zijn ronde in 74 slagen te eindigen.

Scheffler’s poging om de eerste speler sinds Woods te worden die zijn Masters titel met succes wil verdedigen, bracht hem in de groep op een gedeelde zesde plaats op 4-onder met Shane Lowry de voormalig kampioen Adam Scott en de amateur Sam Bennett.

https://youtu.be/XxK_hcgCgc4