Zal hij ook in de aankomende week in de Masters mogen spelen? Patrick Rodgers die de leiding heeft in het Valero Texas Open zal met een overwinning zijn optreden mogen maken in dit prachtige toernooi dat op de Augusta National wordt gespeeld.

Rodgers wist zaterdag met een ronde van 71 slagen (-1) een voorsprong van één slag op Corey Conners vast te houden op weg naar de laatste ronde van het toernooi in San Antonio. De 30-jarige kan zijn eerste overwinning pakken in zijn 235e start van zijn carrière.

Rodgers staat op 12-onder par op de golfbaan van de TPC San Antonio. De kampioen van 2019 Conners wist in 69 slagen rond te gaan en de veteraan Matt Kuchar, die derde staat, ging eveneens rond in 69 slagen.

“Ik had niet de beste start”, zei Conners, die zeven birdies, een dubbel bogey en twee bogeys maakte. “Ik maakte een paar fouten in de eerste negen, maar ik ben erg blij dat ik vandaag heb kunnen terugvechten en wat birdies heb kunnen maken op de tweede negen.”

Kuchar, die op jacht is naar een 10e PGA Tour titel en zijn eerste sinds het Sony Open in 2019, oefende wat druk uit met zes birdies. Helaas ging zijn afslag op de par-vijf 18e linksaf en kwam terecht in een cactus (foto) en dat hem een onspeelbare ligging opleverde en dat kostte hem uiteindelijk een dubbel bogey.

Valero Texas Open: door slecht weer komen de spelers niet ver!