Het is het 11e opeenvolgende jaar dat Leading Courses zijn Golfers’ Choice Rankings publiceert. Er zijn rankings in 15 landen en in 10 categorieën. Twee nieuwe categorieën zijn Beste Omgeving en Beste Restaurant. Alle ranglijsten zijn 100% gebaseerd op beoordelingen van echte golfers.

De Golfers’ Choice Rankings zijn bedoeld als referentie en om golfers te adviseren waar ze moeten spelen. Als genoeg gebruikers van Leading Courses enthousiast zijn over een golfclub, is de kans groot dat andere golfers er hetzelfde over denken.
Beste Golfclubs en Beste Golfbanen

Leading Courses maakt onderscheid tussen de ranglijst van Golfclubs en Golfbanen. Bij ranglijsten van de Beste Golfclubs gaat het om het hele plaatje: de algemene indruk, de baan, het onderhoud, de gastvrijheid enzovoort. Dit zijn de golfclubs die er echt bovenuit steken en aan alle eisen voldoen.

Voor de Beste Golfbaan gaat het alleen om de rating van de golfbaan zelf. De rating van de baan weegt uiteraard wel zwaar mee in de algemene beoordeling van een golfclub.
Beste Golfbanen in 15 landen

Wanneer een golfclub genoeg beoordelingen heeft verzameld, komen ze in aanmerking voor de Golfers’ Choice Rankings. Om ervoor te zorgen dat beoordelingen relevant blijven, worden ze na verloop van tijd afgewaardeerd. Ranglijsten worden alleen uitgebracht in landen waar Leading Courses genoeg beoordeelde banen heeft om een betrouwbare vergelijking te maken.

Dit jaar zijn er ranglijsten gemaakt in de volgende 15 landen: Oostenrijk, België, Curaçao, Cyprus, Frankrijk, Duitsland, Italië, Mauritius, Marokko, Luxemburg, Portugal, Spanje, Nederland, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten.

De Golfers’ Choice Rankings gaan niet alleen over de Beste 18-Holes Clubs of Beste Banen, maar er zijn ook rankings voor Beste 9-Holes Clubs, Beste Onderhoud, Beste Faciliteiten, Meest Gastvrije Golfclub, Beste Prijs-kwaliteitverhouding, Beste Restaurant en Beste Omgeving.