Met 66 slagen en opnieuw 66 slagen is Lars van Meijel met 12-onder par op de derde plaats belandt van het Challenge presented by KGA in India. Opnieuw werden het zeven birdies en slechts een bogey in zijn tweede ronde. De 28-jarige heeft nu slechts twee slagen achterstand op de leider Alex Fitzpatrick, een broer van Matthew.

Met +3 miste Vince van Veen helaas opnieuw de cut in het Challenge Tour toernooi. De 26-jarige maakte op de eerste dag 74 slagen (+2) en op de tweede 71 slagen om he toernooi op +3 te verlaten.

Alex Fitzpatrick zal een voorsprong nemen van één slag in de derde ronde van het toernooi. Een tweede opeenvolgende ronde van zeven onder par, 65 slagen, op de Karnataka Golf Association zorgden ervoor dat hij met 14-onder bovenaan het klassement is komen te staan.

De Engelsman heeft een nipte voorsprong van één slag op de Spanjaard Ivan Cantero Gutierrez, die ook een ronde van 65 wist te maken op de tweede dag en met de Nederlander Van Meijel een slag verder op de derde plaats met 12 onder.

“Je mag eigenlijk nooit klagen met zeven onder”, zei Fitzpatrickj. “Ik ben redelijk goed begonnen. Ik sloeg een paar slechte slagen maar slaagde er gelukkkig in om een op en neer te maken. Gelukkig holede ik een paar goede putts en slaagde er toen in een eagle op de vijfde te maken waardoor het echt op gang kwam.

“Je hoeft niet agressief te zijn met deze vlaggen en de greens zijn zo goed dat je putts kunt maken. Het is moeilijk om de wind hier te beoordelen. Het ene moment is de wind mee, het volgende moment is het achter en het volgende moment is het van links, dus je moet nog een paar seconden de tijd nemen om er zeker van te zijn dat je weet waar de wind is en vandaan komt.

“Ik heb gewoon niet zoveel putts geholed op de tweede negen, maar dat is prima. Ik vind het niet erg om vanaf 30 meter een twee putt te maken.”

Fitzpatrick schrijft zijn goede vorm toe aan het werk dat hij buiten de baan heeft verzet, en hij geniet van zijn tijd in India nadat hij eerder op de Hero Indian Open op de DP World Tour in februari had gespeeld.

“Mijn spel is soms een beetje op en neer gegaan”, zei hij. “Ik heb het gevoel dat ik veel werk heb gestoken in het golfspel en dat het niet altijd zijn vruchten heeft afgeworpen, ik heb het gevoel dat ik een beetje beter speel en dat toch het harde werk zichtbaar begint te worden. Morgen is het hetzelfde speelplan en ik zal proberen er zoveel mogelijk van te genieten.

Joel Girrbach en Indiaan Udayan Mane maakte elk een ronde van 64 slagen om de laagste ronde van de dag te delen, waarbij de inwoner van Zwitserland drie slagen van de leiding staat op een gedeelde vierde plaats naast de Fransman Frederic Lacroix en lokale favoriet Kartik Sharma op 11-onder.

De derde ronde gaat om 6.40 uur lokale tijd van start, met leiders Fitzpatrick, Cantero Gutierrez en van Meijel die om 10.45 uur afslaan.

The Challenge presented by KGA: Uitstekende start van Lars van Meijel in India