Met 66 slagen en 6-onder par is Lars van Meijel The Challenge presented by KGA
gestart op de golfbaan van de Karnataka Golf Association in Bangalore. De 28-jarige wist maar liefst zeven birdies te maken en had maar 1 bogey. Van Meijel deelt met deze score de vijfde plaats.

Vince van Veen opende in India met 74 slagen (+2). De 26-jarige maakte vier bogeys en twee birdies. Hij deelt nu de 125e plaats.

De Duitser Michael Hirmer wist met een ronde van acht onder par, 64 slagen, zijn eerste ronde te eindigen. Hij nam met een slag voorsprong de leiding in het toernooi. De 26-jarige die zijn eerste jaar op de European Challenge Tour speelt, mixte negen birdies en waaronder zes in een stuk van zeven holes op de tweede negen met een eenzame bogey.

Een slag terug op zeven onder par staan de Engelse Alex Fitzpatrick, de Duitse Philipp Katich en de thuis favoriet Divyanshu Bajaj.

De door KGA gepresenteerde Challenge is de tweede van back-to-back-evenementen bij de Karnataka Golf Association en met slechts één dag tussen de toernooien was Hirmer verheugd te zien dat de putts dinsdag in Bangalore begonnen te vallen.

“Het was een goede dag”, zei hij. “Ik had een geweldige start en mijn putter was erg heet. Ik zat vanmorgen in een fijne flow en ben heel blij.

Acht spelers delen de vijfde plaats op zes onder par, waaronder de Spanjaarden Pep Angles, Ivan Cantero Gutierrez en Javier Sainz, de Indiërs Kartik Sharma en Mari Muthu, de Engelsman Marco Penge, de Fransman Tom Vaillant en onze Nederlander Van Meijel.

De tweede ronde begint om 6.40 uur lokale tijd, waarbij Hirmer om 12.15 uur naast Khalin H. Joshi en Frederic Lacroix op de afslag staat.