Rory McIlroy staat in de halve finale van het WGC-Dell Technologies Match Play Championship na het behalen van een overwinning tegen Xander Schauffele. De wedstrijd was een herhaling van de ontmoeting tussen McIlroy en Schauffele in de singles van de laatste Ryder Cup waar ook de eerste met 3&2 toen wist te winnen.

De nummer drie van de wereld holede een putt van 4,5 meter op de 18e green voor een birdie om de wedstrijd in Austin, Texas, te winnen.

De titelverdediger en nummer één van de wereld Scottie Scheffler is ook door na het verslaan van de Australiër Jason Day metr 2&1.

Scheffler moet het nu opnemen tegen zijn landgenoot Sam Burns, die eerder met 3&2 won van Mackenzie Hughes, terwijl McIlroy het zal moeten opnemen tegen Cameron Young.

Eerder op de dag wist McIlroy een prima prestatie neer te zetten door de Australiër Lucas Herbert met twee up te verslaan in opnieuw een zware wedstrijd die tot de laatste hole ging.

Na negen birdies te hebben geslagen in een bogey-vrije ronde tegen Herbert, maakte McIlroy er nog eens zes tegen Schauffele, plus één bogey.

“Ik voel me geweldig”, zei McIlroy en ging verder met: “Ik had ik nooit gedacht dat ik de 18e twee keer zou moeten spelen vandaag¨.

Scheffler moest in zijn beide wedstrijden terugvechten om in de strijd te blijven, van twee naar down met vier te spelen tegen JT Poston en van drie down na zes holes tegen de voormalige nummer één van de wereld Day.

Nadat hij zijn voorsprong had opgebouwd, liet Day een dokter komen om iets voor zijn allergie te krijgen, vervolgens raakte hij zijn controle kwijt.

Eerder ging Patrick Cantlay, de nummer vier van de wereld, eruit nadat hij met 2&1 had verloren van Burns, terwijl Max Homa als vijfde reekshoofd met 3&2 werd verslagen door Hughes.

WGC-Dell Technologies Match Play: Scottie Scheffler en Rory McIlroy door

WGC-Dell Technologies Match Play: McIlroy wint opnieuw en Rahm maakt nog een kans

WGC-Dell Technologies Match Play: Scheffler en McIlroy winnen Rahm verliest