De enige Nederlander nog in het Jonsson Workwear Open, Joost Luiten, is na drie ronden op de 29e plaats beland. Helaas worden de scores steeds hoger van de 37-jarige met 67, 68 en 71 slagen (-10). Luiten maakte op de derde dag een birdie een eagle en twee bogeys kan hij op de vierde en laatste dag nog voor een verrassing zorgen?

Eerder misten Daan Huizing en Wil Besseling de cut in het toernooi.

Na een vertraagde start op The Club in Steyn City vanwege de vele regenbuien in de nacht wist de Duitser Alexander Knappe (foto) een verrassende score van 65 slagen te maken terwijl Joakim Lagergren’s negen-onder-par 63 de beste ronde van de week tot nu toe werd.

De Zweed deelt nu de tweede plaats met de leider na de tweede ronde en landgenoot van Knappe, Nick Bachem, de Zuid-Afrikaan Hennie Du Plessis en de Maleisiër Gavin Green.

Knappe was duidelijk over zijn ronde: “Ik speelde goed en raakte bijna elke green denk ik. Mijn ronde had lager kunnen zijn, maar ik maakte een bogey op 17e en dacht ik ben toch een mens, ik kan niet streng voor mezelf zijn.¨

Bachem sprak vrijdag over het leren van zijn ervaring tijdens de recente Magical Kenya Open, gepresenteerd door Absa, toen hij halverwege een van de leiders was, maar in het weekend vervaagde. Dit keer liet hij op zijn ronden van 65 en 66 een nette 69 volgen, met alle pars op de eerste negen en vier birdies en een bogey op weg naar clubhuis.

Du Plessis is, heeft net als Knappe, zich in elke nieuwe ronde verbeterd, na ronden van 69 en 66 slagen kwam hij nu 65 slagen binnen met vijf birdies en een eagle.

Jonsson Workwear Open: Joost Luiten als enige door in Afrika

Jonsson Workwear Open: goede start van Joost Luiten in Johannesburg