Woensdag start het vijfdaagse toernooi op de Austin Country Club met een deelnemersveld van 64 man opgesplitst in 16 groepen van vier.

De Austin Country Club in Texas organiseert de zevende en laatste editie van het vijfdaagse evenement, waar Scottie Scheffler, de nummer 1 van de wereld, terugkeert als titelverdediger en zich bij Tiger Woods kan voegen als de enige speler die opeenvolgende edities van de WGC Match Play wint.

Alleen de top 64 op de wereldranglijst kwamen automatisch in aanmerking om af te slaan op de Austin Country Club.

Justin Thomas (10e op de wereldranglijst) en Justin Rose (32e) kwamen in aanmerking om deel te nemen, maar hebben ervoor gekozen zich terug te trekken uit het evenement, terwijl nog eens 11 spelers zijn uitgesloten vanwege schorsingen van de PGA Tour nadat ze zich bij LIV Golf hadden aangesloten.

Mochten nog meer spelers zich voorafgaand aan het toernooi terugtrekken, dan wordt de Amerikaan Brendon Todd (78e) vermeld als eerste plaatsvervanger die nu nog reserve staat.
De spelers die niet in aanmerking komen vanwege schorsing van de PGA Tour zijn
Cameron Smith (5e op wereldranglijst) Joaquín Niemann (26e) Abraham Ancer (30e) Thomas Pieters (42e) Talor Gooch (49e) Mito Pereira (50e) Harold Varner III (51e) Dustin Johnson (62e) Patrick Reed (65e) Dean Burmester (71e) en Jason Kokrak (74e).

De eerste drie dagen wordt het deelnemersveld van 64 spelers opgesplitst in 16 groepen van vier en alleen de winnaar van elke groep gaat door naar de knock-outfase.

Als er een gelijkspel is aan de top van de groep, zal een ‘sudden death’-play-off tussen de spelers plaatsvinden om te bepalen wie doorgaat naar het weekend.

De wereldkampioen nummer 1 Scheffler entitelverdediger, zit in een groep die bestaat uit landgenoot Davis Riley de Zweed Alex Norén en de Zuid-Koreaan Tom Kim.

Jon Rahm, tweede op de wereldranglijst, heeft een lastige taak in een groep die zowel de winnaar van 2021 Billy Horschel als Rickie Fowler en Keith Mitchell bevat.

Rory McIlroy, die in 2015 won maar het toernooi van vorig jaar miste, zit weer in een groep met de Amerikanen Keegan Bradley, Denny McCarthy en Scott Stallings.

Tweevoudig kampioen Jason Day is in een groep geplaatst met de nummer negen van de wereld, Colin Morikawa, terwijl de winnaar van 2019, Kevin Kisner, Hideki Matsuyama als gezelschap heeft.