Een mooie tweede plaats voor de Nederlanders Mike Toorop (foto) en Aydan Verdonk in Egypte. Natuurlijk hadden wij gehoopt op een overwinning van een van de Nederlanders maar gezien hun prestatie op de ProGolf Tour zal dat niet lang meer duren.

Met 7-onder eindigden Toorop en Verdonk in het Red Sea Egyptian Classic. De twee gingen op de derde en laatste ronde in 71 en 68 slagen rond. De winnaar en Fransman Clement Guichard eindigde met een ruime voorsprong van 6 slagen als eerste in het klassement.

Nordin van Tilburg bleef ook net onder par met 71 slagen en eindigde samen met Michael Wedema, die gedurende het toernooi in 72 rondging, met par voor het toernooi en gedeeld 25e.

Rodi Vlasveld werd 34e in het klassement met een eindscore van +2. Vlasveld had een wat mindere tweede ronde van 78 slagen en wist met 70 slagen het toernooi te eindigen.

Op de golfbaan van de Golf Club Ain Sokhna wisten de Nederlanders Mike Korver (+11) en Bas Slungers (+13) eerder niet de cut te halen die in Egypte op +4 te liggen.

Red Sea Egyptian Classic 2023: Aydan Verdonk neemt de leiding in Egypte

Red Sea Egyptian Classic 2023: Aydan Verdonk start als beste Nederlander in Egypte