Met een gedeelde derde plaats en 4-onder voor het toernooi is Aydan Verdonk (foto) het Red Sea Egyptian Classic 2023 begonnen. De Noord-Hollander wist twee bogeys in zijn eerste 9 holes weg te werken met een eagle en een birdie. In zijn tweede negen maakte hij gelukkig geen fouten en stonden er nog eens drie birdies op zijn kaart.

In het ProGolf Tour toernooi wisten Rodi Vlasveld en Nordin van Tilburg hun ronde met 2-onder te eindigen. De twee delen daarmee de 13e plaats. Mats Markovits was de vierde Nederlander die onder par bleef op de golfbaan van de Golf Club Ain Sokhna. Met 1-onder staat hij gedeeld 22e.

Michael Wedema eindigde zijn ronde op par en Mike Toorop (+1), Mike Korver (+2) en Bas Slungers (+8) helaas er boven.

De leiding kwam in handen van de Sloveen Zan Luka Stirn met 6-onder par. Op een slag afstand staat de Portugees Pedro Lencart en gedeeld derde dus Verdonk samen met Tadeas Tetak, Loris Schüpbach, Clement Guichard, Victor Veyret en Jan Cafourek.