De Oostenrijkse Golf Club Murhof is bevestigd als de eerste locatie voor het komende Legends Tour-seizoen 2023, aangezien de groten van het spel terugkeren voor de Riegler & Partner Legends – een evenement dat een eerbetoon zal zijn aan wijlen Barry Lane.

Een met sterren bezaaid veld zal naar verwachting tussen 18 en 20 mei neerdalen in de zuidoostelijke regio Stiermarken van Oostenrijk voor het eerste evenement van het nieuwe seizoen – dat het grootste seizoen belooft te worden sinds de rebranding van de Legends Tour in 2020 – als Golf Club Murhof het evenement voor de vierde keer organiseert.

In 2022 behaalde Euan McIntosh een eerste Legends Tour-overwinning met één schot op de laatste dag nadat hij een aanval van de Zuid-Afrikaan James Kingston had tegengehouden. Geholpen door een verbluffende tweede ronde 64, werd McIntosh de eerste Schot sinds Paul Lawrie in 2019 die de Tour won, waarmee hij een opmerkelijke stijging voor de winnaar van de Schotse amateurkampioen van 2018 behaalde.

De twee vorige Riegler & Partner Legends-evenementen werden gewonnen door Argentijnen, waarbij José Cóceres in 2019 met vier slagen won van Lawrie, voordat hij vier slagen terug eindigde op de tweede plaats toen landgenoot Mauricio Molina in 2021 voor het eerst op Europese bodem won.

Het evenement van dit jaar op Golf Club Murhof zal ook een eerbetoon zijn aan voormalig Legends Tour-, DP World Tour- en Ryder Cup-speler Lane en het evenement is het eerste evenement sinds zijn recente overlijden op 62-jarige leeftijd. Lane trad sinds 2020 op als ambassadeur voor het Riegler & Partner Legends-evenement en Golf Club Murhof.

Golf Club Murhof, opgericht in 1962, heeft in zijn geschiedenis meerdere grote internationale golfevenementen georganiseerd, waaronder de Oostenrijkse Ladies Open tussen 1998 en 2000. Een paar kilometer ten noorden van de historische stad Graz, de baan – wat een uitdaging is voor golfers van alle niveaus – is omgeven door glooiende heuvels en ligt in een gebied met een weelderig parklandschap.

Mag. Gerald Stangl, promotor van de Reigler & Partner Legends, zei: “Het is een grote eer om gastheer te zijn van het eerste evenement van het seizoen 2023. Het zal ook de eerste ooit zijn na het verlies van onze ambassadeur Barry Lane. We zullen proberen een zeer emotionele en speciale week te creëren die hulde brengt aan hem en zijn unieke persoonlijkheid.”

Het komende Legends Tour-seizoen belooft het grootste te worden sinds de rebranding in 2020, met grotere deelnemersvelden, recordbrekende prijzengelden en nieuwe locaties waar grote evenementen plaatsvinden, zoals de Ierse Seapoint Golf Links en Trump International Golf Links Aberdeen.

Voormalige aanvoerders van de Ryder Cup en Major-winnaars, waaronder Paul McGinley, Paul Lawrie, Michael Campbell, Ian Woosnam en Thomas Bjorn, namen allemaal deel aan de Legends Tour van vorig jaar.

Phil Harrison, CEO van de Legends Tour, zei: “We zijn super enthousiast om terug te keren naar Golf Club Murhof voor de Riegler & Partner Legends 2023, aangezien we het seizoen met een knaller willen beginnen.

“Vorig jaar was het evenement een geweldige seizoensopener, en met een sterk veld van golfers dat in mei zal deelnemen, belooft dit jaar niet anders te zijn. Het evenement geeft ons ook de gelegenheid om hulde te brengen aan wijlen Barry Lane, waarbij de weekgolf in Oostenrijk wordt gespeeld ter nagedachtenis aan hem.”

Klik hier voor meer informatie over de Riegler & Partner Legends: http://bit.ly/42eP0TY.

www.legendstour.com