Met een nieuw baanrecord van 62 slagen heeft Chiara Noja de leiding genomen in het South African Women’s Open. De 16-jarige Duitse begon goed op de Steenberg Golf Club met vier birdies in haar eerste vijf holes voordat ze haar enige schot van de dag liet vallen op de zesde. Ze maakte vervolgens een eagle op de 8e en rolde er nog eens vijf birdies in om haar eerste plek met 10-onder-par veilig te stellen. Haar eerste overwinning op de LET Tour was in november vorig jaar.

De Zuid-Afrikaanse Ashleigh Buhai staat op de tweede plaats met acht-onder-par na een ronde van 64 slagen op de eerste wedstrijddag.

Drie spelers delen de derde plaats met de Zweedse Johanna Gustavsson de Franse Nastasia Nadaud en de Nederlandse golfster Romy Meekers (foto) op zes onder par. Romy had 8 birdies en maakte verder twee bogeys in haar ronde.

De Nederlandse speelsters Nikki Hofstede en Lauren Holmey begonnen het toernooi met 1-onder en staan gedeeld 40e.

De Engelse Lily May Humphreys, die vorige week het Joburg Ladies Open won, scoorde een eerste ronde van 67 en eindigde op de gedeelde zesde plaats met vijf onder par.

Zes speelsters staan op een gedeelde zevende plaats met de Schotse Kylie Henry de Zuid-Afrikaanse Nadia van der Westhuizen de spaanse Luna Sobron Galmes de Deense Smilla Tarning Soenderby de Franse Agathe Sauzon en de Duitse Patricia Isabel Schmidt op 4-onder par.