Jon Rahm, Rory McIlroy en Scottie Scheffler kunnen deze week allemaal afsluiten als de nummer 1 van de wereld en zullen dan ook de eerste ronden samenspelen. Jordan Spieth, Justin Thomas (foto) en Max Homa zijn de eerste twee dagen op de TPC Sawgrass ook aan elkaar gekoppeld en dat beloofd het nodige vuurwerk.

Rahm arriveert voor het tweede achtereenvolgende jaar op het vlaggenschip evenement van de PGA Tour aan de top van de wereldranglijst, waarbij de Spanjaard wil voortbouwen op vijf overwinningen in een reeks van negen toernooien.

De 28-jarige nam de leiding na de openingsdag van het Arnold Palmer Invitational van vorige week, maar vervaagde na back-to-back rondes van 76 op Bay Hill en eindigde uiteindelijk op een gedeelde 39e plaats. McIlroy miste ternauwernood een overwinning die hem boven Rahm zou hebben gebracht in de wereldranking en eindigde als gedeeld tweede in het toernooi.

McIlroy won The Players in 2019 en wil de eerste tweevoudige winnaar van het evenement worden sinds Tiger Woods dat eerder deed. Scheffler is op jacht naar een tweede overwinning van het seizoen na het winnen van het WM Phoenix Open van vorige maand.

Het trio Rahm, McIlroy en Scheffler heeft een vroege starttijd voor de eerste twee rondes en wel om 7.56 uur donderdag en 12.56 uur lokale tijd op vrijdag.

Andere opmerkelijke groeperingen zijn de voormalige Sawgrass winnaars Adam Scott en Rickie Fowler die gekoppeld zijn aan tweevoudig major kampioen Collin Morikawa, terwijl Ryder Cup teamgenoten Matt Fitzpatrick, Viktor Hovland en Shane Lowry samen de eerste twee ronden de baan ingaan.