De Amerikaan Kurt Kitayama heeft met 8-onder de leiding na de derde ronde in het Arnold Palmer Invitational maar Scottie Scheffler en Viktor Hovland (foto) staan op één slag afstand. Scheffler zou wel eens Jon Rahm kunnen passeren in de wereldranking en de nieuwe nummer 1 kunnen worden.

Tyrrell Hatton en Rory McIlroy strijden ook nog steeds mee voor de titel. McIlroy die het toernooi met een 73 begon wist op de dagen erna met 69 en 68 slagen zijn score steeds lager te krijgen en staat met Hatton met 7 en 6-onder op de vierde en vijfde plaats.

Hatton won het toernooi eerder in 2020 en had samen met Hovland een ronde van 66 slagen op de derde dag. Hatton eindigde in 2022 achter Scheffler op de tweede plaats.

De titelverdediger Scheffler maakte vijf birdies in zijn laatste zeven holes om te eindigen met een ronde van 68 slagen.

Kitayama had in het begin van zijn ronde nog een voorsprong van twee slagen die hij kwijt raakte op de par 5 4e hole. Een drive rechts out-of-bounds zorgde voor een dubbel bogey.

Scheffelt liet weten: Ik weet zeker dat Viktor mij dit jaar wil verslaan en ik ben van plan hetzelfde te doen. Er zijn veel getalenteerde spelers in dit deelnemersveld maar ik ga me niet te veel op iemand anders dan mezelf concentreren als we morgen de baan ingaan.’

Jon Rahm die in het toernooi opende met een 65 liet daarna tot zijn grote frustratie twee opeenvolgende 76’s noteren om daarmee met +1 op de 44e plaats te komen.

PGA Tour: Jon Rahm verliest veel terrein en Kurt Kitayama leidt

PGA Tour: Rory Mcllroy heeft een teleurstellende start waar Jon Rahm leidt