Het zat hem weer gewoon niet mee! Joost Luiten had genoeg kansen op de green maar zag tot grote frustratie zijn bal links of rechts langs de cup gaan. Op de 18e kreeg hij als enige zijn bal in twee slagen op de green en dat was Marcel Siem en Yannick Paul eerder niet gelukt. Zijn putt voor eagle ging er net niet in en dat was dus vergelijkbaar met hoe de vierde ronde ging. Siem gaf Luiten zelfs een schouderklopje na een weer gemiste putt en leek te voelen wat de Nederlander ervaarde op de greens van de DLF Golf & Country Club.

Wij geloven nog steeds in een overwinning voor Joost en nu zeker omdat hij de laatste toernooien continu in de top van het klassement eindigt, de vraag is: wanneer? Zijn derde plek leverde hem nu bijna 120.000 euro op. Luiten klom naar de 15e plek in de algemene Order of Merit.

Was het eerder het chippen wat niet zo goed ging en nu wel, nu was het het putten dat hem de das omdeed. Tijdens de eerste 3 ronden waren het 32, 30 en 31 putts. De winnaar Siem gebruikte in deze drie ronden 29, 33 en 28 putts. Paul die tweede werd gebruikte 28, 32 en 32 putts die eerste drie ronden. Er valt dus verbetering te behalen voor Joost en hij zal zeker de aankomende dagen op de putting greens te vinden zijn.

De 42-jarige Siem won eindelijk weer een keer na acht jaar op de European Tour. Zijn laatste overwinning dateert van 2014 toen hij het BMW Masters won. Op de Challenge Tour wist hij in 2021 nog het Le Vaudreuil Golf Challenge te winnen. Voor Siem was er een cheque van ruim 320.000 euro.

Daan Huizing eindigde met 2-onder 25e en dat was goed voor een cheque van bijna 19.000 euro. Huizing staat nu 127e in de algemene ranking van de DP World Tour.

Hero Indian Open: Joost Luiten slechts 3 slagen achter de leider