De derde ronde van het Honda classic was er een met lage scores. Chris Kirk ging rond in 62 slagen en kwam op 9-onder en Justin Suh’s (foto) ronde van 64 slagen zag hem bovenaan het klassement komen met 10-onder. Ryan Gerard met 63 slagen en Ben Taylor met 65 slagen kwamen op gedeelde derde plaats met 8-onder.

De 37-jarige Kirk had een eagle en zes birdies in zijn ronde, sloeg 16 greens in regulation en profiteerde van het feit dat er ’s ochtends bijna geen wind was en wat best een zeldzaamheid is op deze baan. Suh (64) had vier opeenvolgende birdies vanaf hole acht tot en met elf.

De Engelse Ben Taylor (65) en Ryan Gerard (63) werden gedeeld derde op acht-onder, met Ben Martin (64), Eric Cole (66) en Brice Garnett (64) allemaal nog een schot terug.

Een leuk detail is dat Gerard het toernooi binnen kwam via de kwalificatiewedstrijd op maandag en dat het pas zijn tweede PGA Tour evenement als professional en zijn eerste waar hij de cut haalde.

Joseph Bramlett en Billy Horschel, die donderdag allebei in 65 slagen rondgingen om daarmee de leiding te nemen maakte nu allebei een ronde van 73 slagen op vrijdag om terug te vallen naar een gedeelde negende plaats en de 28e plaats.

Honda Classic: Joseph Bramlett en Billy Horschel leiden