Egypte, 23 februari 2023 – De Engelse Jack Floydd, leider in ronde 1, wint de seizoensopener van de ALPS Tour hetEin Bay Open 2023 en met een totaalscore van 17-onder par. De Italianen Andrea Romano en Cristiano Terragni sloten het toernooi af op een gedeelde 2e plaats met een driedaagse score van 15-onder par.

De Nederlanders Kiet van der Weele en Davey Porsius wisten in Egypte met 11 en 9-onder par op de gedeelde 6e en de achtste plaats te eindigen. Porsius knokte zich terug in de wedstrijd nadat hij na de tweede ronde met 75 slagen maar nipt de cut wist te halen. Een derde ronde van 65 slagen maakte weer veel goed. De twee verdienden ruim 1600 en 1300 euro.

Rodi Vlasveld en Lars Keunen eindigden in het toernooi met 5-onder gedeeld 23e. Voor de twee was er ook nog een cheque en wel van bijna 600 euro. Bob Geurts werd 27e met 4-onder par. Eerder miste de amateurs Che de Bake en Kev Echteld de cut in het toernooi.

Het weer en de score omstandigheden zijn de afgelopen dagen constant geweest voor de spelers die op de prachtige Sokhna Golf Club hebben gestreden om de Ein Bay Open titel van 2023. Het spel begon om 07.00 uur lokale tijd en de leidersgroep sloeg af om 10.20 uur lokale tijd vanaf de 1e hole.

Jack Floydd behaalde zijn eerste professionele overwinning op de Ein Bay Open 2023 met 2 slagen verschil. Hij schoot een laatste ronde van 7 onder par, waaronder 8 birdies en 1 bogey. Jack is 26 jaar oud en werd professional in 2020 en dit is zijn derde seizoen op de Alps Tour. Hij vertegenwoordigt momenteel de Haywards Heath Golf Club. Na zijn overwinning was hij erg blij: “Ik wil mijn ouders en grootouders bedanken, ze zijn er vanaf het begin bij geweest. Ik ben erg blij met hoe het seizoen is begonnen. Ik heb thuis hard gewerkt met mijn coaches, dus om te zien dat het vroeg in het jaar zijn vruchten afwerpt, is spannend. Hij voegde eraan toe dat hij “vandaag een beetje luchtiger vond dan de eerste paar dagen met wat weggestopte pinnen, dus alle delen van mijn spel waren op een goede plek. Ik heb mezelf genoeg kansen gegeven en een paar mid-range putts geholed.” Jack kijkt uit naar het komende jaar met hopelijk meer overwinningen!

Na het eerste evenement van het seizoen leidt Jack Floydd momenteel het klassement van de Order of Merit met 6525 punten. Op de 2e plaats staan de Italianen Andrea Romano en Cristiano Terragni met 3.656,25 punten.

Jack Floydd, winnaar van de Ein Bay Open 2023, verdiende 6.525 Order of Merit-punten en de winnende cheque van € 5.800.

Het volgende geplande evenement hier op de prachtige Sokhna Golf Club is gepland voor 26-28 februari, voor het tweede toernooi van de 2023 Egypt Winter Series: de 2023 Red Sea Little Venice Open.

Zowel de Ein Bay Open 2023 als de Red Sea Little Venice Open 2023 zijn dankbaar voor de steun van: Sokhna Golf Club, Ein Bay, Hassan Allam Properties, TPC- Touristic Promotion Company, Jaz Hotel Little Venice en Coca Cola Egypt.

Ein Bay Open: Kiet van der Weele nu de best Nederlander

ALPS Tour: Davey Porsius opent als beste Nederlander in Egypte