Goed nieuws vanuit Egypte, vijf Nederlanders wisten de cut te halen in het Ein Bay Open een toernooi op de ALPS Tour. Kiet van der Weele is nu de hoogst genoteerde Nederlander in het klassement. Na twee ronden van 69 slagen staat hij met 6-onder gedeeld negende. Lars Keunen kwam met 69 en 70 slagen op 5-onder en staat daarmee gedeeld 15e, Bob Geurts kwam met 72 en 68 slagen op 4-onder en de 22e plaats en Davey Porsius en Rodi Vlasveld eindigde na twee ronden op 2-onder en dat werd dan ook de cut.

De twee amateurs Che de Bake en Kev Echteld misten met +7 en +10 de cut.

De Spanjaard Alvaro Hernandez Cabezuela (foto) leidt nu het veld met 12-onder par en gaat de laatste ronde van de Ein Bay Open 2023 in met één voorsprong. Op 11-onder par staat nu de Italiaan Cristiano Terragni en de leider na de eerste ronde, Jack Floydd, staat nu op de 3e plaats op slechts 2 slagen van de leiding.

Het was weer een prachtige dag in Suez, Egypte, gastheer van de Ein Bay Open 2023. Het toernooi dat op de prachtige Sokhna Golf Club werd gespeeld, begon morgen om 7.00 uur lokale tijd onder een zonnige blauwe lucht en warme temperaturen. De omstandigheden om te scoren waren ’s morgens gunstiger door de wind die later op de dag aanwakkerde, ook al was die niet zo sterk als gistermiddag.

Na zijn ronde was Alvaro erg tevreden: “Ik heb vandaag heel goed gespeeld. Ik heb de afgelopen twee dagen veel birdies kunnen maken, dus ik ben erg blij. Mijn spel is redelijk goed geweest, vooral mijn ijzers naar de green en mijn putten. Ik heb gisteren 28 putts gemaakt en vandaag geloof ik nog iets minder.”

Een van de twee laagste rondes van de dag kwam op naam van de Italiaan Riccardo Bregoli, die vandaag een veelbelovende bogey-vrije 7 onder par ronde wist te maken.

ALPS Tour: Davey Porsius opent als beste Nederlander in Egypte