Wat een fantastische derde ronde van Joost Luiten in Thailand. Met 65 slagen knalde de 37-jarige omhoog in het klassement en staat hij nu met 15-onder op slechts 3 slagen van de leider de Deen Thorbjorn Olesen. Daan Huizing wist ook wat belangrijke plekken in het klassement van het Thailand Classic omhoog te schuiven. Met 4-onder op de derde dag klom hij naar de gedeelde 33e plaats en voor het toernooi kwam hij op 7-onder par.

De Duitser Yannik Paul en de Deen Nicolai Hojgaard delen de tweede plek. Olesen die twee slagen voorsprong heeft op de twee jaagt op zijn zevende DP World Tour titel

Olesen liet op de eerste twee ronden van 67 slagen een briljante bogey vrije ronde van 64 slagen volgen op zaterdag op Amata Spring Country Club, waarbij de zesvoudig DP World Tour winnaar acht birdies maakte om zo naar 18-onder te gaan. Luiten had een bogey op de 18e anders was hij net als Hojgaard en Olesen in 64 slagen rond gegaan.

“Ik heb lange tijd niet goed gespeeld en dit jaar heb ik het gevoel dat ik wat consistentie aan mijn spel heb toegevoegd”, zei Hojgaard. De 21-jarige Hojgaard wist in de afgelopen vier wereldwijde starts toch iedere keer in de top 15 te eindigen.

De Engelse Dale Whitnell had een bogey vrije ronde van 67 slagen en zakte naar een gedeelde vijfde plaats die hij deelt samen met de Zuid-Koreaan Jeunghun Wang en de Japanner Kazuki Higa,. De leider na de tweede ronde, Rafa Cabrera Bello, viel vijf slagen terug naar een gedeelde achtste plaats na het maken van twee birdies en evenveel bogeys voor een ronde van level par (72 slagen).

Thailand Classic: Van Driel mist de cut Luiten en Huizing door en Cabrera Bello leidt

Thailand Classic: Darius van Driel heeft een zeer goede start in Thailand