Het blijft soms een ongelofelijk moeilijk spel, dat golf. Had hij op de eerste dag de beste score met 5-onder van de Nederlanders zijn tweede ronde ging totaal anders met 75 slagen (+3). Darius van Driel miste daardoor met 2-onder de cut in Thailand. De cut kwam op 3-onder en tot de laatste hole leek het of de 33-jarige er ook bij zou zijn in het weekend maar helaas de bogey op 18 gooide hem uit het toernooi.

Op de Amata Spring Country Club in Chon Buri ten zuiden van Bangkok wist Joost Luiten juist een enorme sprong te maken in het klassement. Met zes birdies en een bogey klom hij met 69 en 67 slagen en 8-onder naar de gedeelde 15e plek. Ook Daan Huizing zien wij terug in het weekend. De 32-jarige had het ook dit keer moeilijk maar wist met vier bogeys en vier birdies zijn ronde op par te houden en met 69 slagen op de eerste dag eindigde hij exact gelijk aan de cut met 3-onder.

De Spanjaard Rafa Cabrera Bello kwam bovenaan het klassement na het maken van 66 en 67 slagen, 13-onder par. De 38-jarige ging wel even flink de mist in op de 17e, de eiland hole waar je naar toe gebracht wordt met een bootje. Hij miste de green en maakte daar een dubbel bogey en dat was zijn enige fout in zijn ronde waar hij dus ook 9 birdies maakte. Vooral de eerste 9 holes wist hij flink te scoren met 6 birdies ging hij die rond in 30 slagen!

De Paraguayaan Fabrizio Zanotti staat tweede met 11-onder. De Duitsers Alexander Knappe en Paul Yannick doen nog steeds mee voor de overwinning. De twee delen met 10-onder de derde plek samen met de Japanner Kazuki Higa en de Denen Thorbjorn Olesen en Christopher Bring. De 27-jarige Higa had op de tweede dag de laagste ronde van het toernooi met 8 birdies en 64 slagen.

Thailand Classic: Darius van Driel heeft een zeer goede start in Thailand