Op de Royal Greens Golf & Country Club in Saudi Arabiƫ wist de Nederlandse Anne van Dam zich niet te plaatsen voor het weekend van het Aramco Saudi Ladies International. Na een goede openingsronde van 69 slagen werd het op de tweede dag 77 slagen die ze nodig had. Met +2 eindigde zij op 1 slag afstand van de cut. In het toernooi gaat de Indische Aditi Ashok met 13-onder aan de leiding en delen de net getrouwde Lydia Ko en haar landgenote de Amerikaanse Lilia Vu met 11-onder de tweede plaats.

Het was wel een totaal andere tweede ronde in Qatar. Stond er op de eerste dag wat wind op de tweede dag was het bijna een flinke storm. Sommige speelsters speelden zelf met een shawl voor hun mond om het rondvliegende zand tegen te houden.

Ook in Zuid-Afrika zagen Koen Kouwenaar (foto) en Lars van Meijel het weekend van het Challenge Tour event aan hun voorbij gaan. Was Kouwenaar nog sterk het SDC Open en dat wordt gespeeld op de Zebula Golf Estate & Spa begonnen met 68 slagen, op vrijdag moest hij er 9 slagen bij optellen en zag hij dat zijn score van +1 maar liefst 5 slagen teveel was om er in het weekend bij te zijn. Van Meijel eindigde na twee ronden op par na het maken van 71 en 72 slagen en hij miste de cut met 4 slagen.