Drie birdies van Tiger Woods in zijn laatste drie holes zorgde voor een ronde van 69 slagen in zijn PGA Tour return in het Genesis Invitational. Met 2-onder heeft de 47-jarige Amerikaan wel 5 slagen achterstand op de twee leiders Max Homa en Keith Mitchell (-7).

Woods, speelt voor het eerst sinds het Open Championship in St. Andrews van afgelopen juli weer in een professioneel golftoernooi. De 15-voudig Major kampioen, die een birdie maakte op zijn eerste en achtste hole, staat op een gedeelde 27e plaats in Californië.

Jon Rahm, de nummer 3 van de wereld, staat op de derde plek met 6-onder.

Rory McIlroy, die met Justin Thomas en Woods samenspeelde, staat samen met Thomas op een gedeelde zevende plaats na het maken van een ronde van 67 slagen en zij delen de 14e plaats met drie-onder.

Een nieuwe overwinning voor McIlroy aan de Riviera laat hem Scottie Scheffler passeren en opnieuw de nummer 1 van de wereld worden. Zelf een derde plaats zou genoeg kunnen zijn voor McIlroy, tenzij Scheffler, die zijn openingsronde in één onder beëindigde, in de top 25 eindigt of Rahm het toernooi wint of regelrecht tweede wordt.

Dat Woods nog steeds niet volledig hersteld is bleek wel dat hij toch wat anders ging lopen en naderhand liet weten toch weer pijn in zijn rechterenkel had na 18 holes. Hoe hij zijn uithoudingsvermogen en pijntolerantie in stand kan houden naarmate de week vordert, zal een belangrijke factor voor zijn spel kunnen zijn.