Met 2-onder na 4 ronden in het 93e Portugees Internationaal Amateurkampioenschap is Lars van der Vight als beste Nederlander op een 13e plaats geëindigd. Begon Van der Vight nog met 73 slagen het toernooi in Portugal op de tweede dag werd het zelf nog een slag meer maar met 71 en 68 slagen op laatste dag zorgde hij voor het verschil met de twee overige Nederlanders.

Van de zeven Nederlanders waren er nog drie over die de finaleronde op zaterdag mochten spelen en de overige twee, Jack Ingham en Tim van der Steen, eindigden met par en +1 op de gedeelde 18e en 25e plaats.

De Spaanse amateur Ángel Ayora Fanegas won het toernooi met een enorm verschil. Met 16-onder par, 68, 66, 67 en 71 slagen eindigde hij op 6 slagen afstand van de nummer twee, de Engelsman Jack McPhail.

In de landenwedstrijd werd het team met Jack Ingham, Lars Van Der Vight en Thom Linssen vierde.

Van der Vight won eerder in 2022 nog de Alps Tour Qualifying School Final Stage (foto) met een driedaags eindtotaal van 11-onder par en lijkt op weg naar een carrière als golfprofessional.

93e Portugees Internationaal Amateurkampioenschap: Inham als enige onder par na 3e ronde

93e Portugees Internationaal Amateurkampioenschap: Van der Steen en Ingham naar plek 12

93e Portugees Internationaal Amateurkampioenschap: Van der Steen en Linssen starten goed