De Nederlandse amateurs hebben wat terrein verloren in Portugal. Lars van der Vight wist als enige van de 7 Nederlanders zijn derde ronde met 1-onder onder par te houden. Jack Ingham ging in par rond en staat met 3-onder als hoogst genoteerde Nederlander in het klassement met een 13e plaats. Helaas zakte Tim van der Steen (foto) flink wat plaatsen na een derde ronde van 75 slagen (+3), hij is nu 34e met par maar plaatste zich net als Ingham en Van der Vight voor de finale op zaterdag!

Van der Vight kwam door zijn ronde van 1-onder met +2 op de gedeelde 34e plaats. Thom Linssen ging ook in par rond en kwam met +3 na drie ronden op de 41e plaats. Thijmen Batens eindigde 75e na 76 slagen op vrijdag en met +10. De beide Nederlanders Oliver Hausammann en Loran Appel eindigden met +5 naar +13 en ook voor hen was het toernooi voorbij.

Het beste Nederlandse team klom naar plek 4 met 3-onder en heeft nu 5 slagen achterstand op het Spaanse team -18 die het toernooi niet meer kunnen verliezen.

93e Portugees Internationaal Amateurkampioenschap: Van der Steen en Ingham naar plek 12

93e Portugees Internationaal Amateurkampioenschap: Van der Steen en Linssen starten goed