Met 3-onder par zijn de Nederlanders Tim van der Steen en Jack Ingham na de tweede ronde op plek 12 terecht gekomen. In het 93e Portugees Internationaal Amateurkampioenschap dat op de golfbaan van het Montado Golf Resort wordt gespeeld wisten Van der Steen en Ingham in 3 en 5-onder rond te gaan.

Thom Linssen en Lars van der Vight zakten allebei wat in het klassement na 75 en 74 slagen en met +3 staan zij gedeeld 49e. Loran Appel en Oliver Hausammann gingen opnieuw in +4 rond en brachten daarmee hun score op +8 en daarmee staan zij gedeeld 81e.

Thijmen Batens revancheerde zich van zijn openingsronde van 79 slagen en ging nu rond in 1-onder waarmee hij op +7 in het klassement kwam.

De Spanjaard Ángel Ayora Fanegas nam de leiding in het toernooi met 10-onder.

In het landenklassement steeg het beste team van Nederland naar de vijfde plek met 2-onder par. Spanje lijkt niet meer in te halen die staan nu op 13-onder! Er zijn nog twee ronden te spelen in Portugal.

Van der Steen (foto) na afloop van zijn tweede ronde:” Ik ben tevreden met m’n rondje van -3. Mijn spel was vandaag helaas niet zo goed maar het putten was prima. Hier heb ik veel mee kunnen compenseren. Ik heb vertrouwen op morgen en om de finale ronde te halen. We gaan het zien!¨.

93e Portugees Internationaal Amateurkampioenschap: Van der Steen en Linssen starten goed