Zeven Nederlandse amateurs deze week in Portugal voor het 93e Portugees Internationaal Amateurkampioenschap. Op de golfbaan van het Montado Golf Resort wisten Tim van der Steen en Thom Linssen met par hun eerste ronde te eindigen. Lars van der Vight had 73 slagen (+1) en Jack Ingham 73 (+2). Waar van de Steen en Linssen de gedeelde 27e plaats hebben met par prijkt bovenaan het klassement de Portugees Vasco Manuel Carreira Alves die in 6-onder rondging.

De overige Nederlanders Loran Appel en Oliver Hausammann gingen in 76 slagen (+4) rond en Thijmen Batens had er 79 (+7) nodig.

Tim (foto) reageerde vanuit Portugal op de vraag hoe het ging?: Ik ben tevreden want het zijn lastige omstandigheden met vrij veel wind en koud! Het lijkt Nederland wel! De eerste 9 heb ik prima bij elkaar gehouden en de 2e 9 veel birdie kansen gehad die helaas net niet vielen. That’s golf! Maar tevreden met deze start en morgen weer verder.¨

De wedstrijd wordt over 4 ronden gespeeld.