De laatste ronde in het Ras Al Khaimah Championship werd door de twee Nederlanders goed afgesloten. Waar Wil Besseling na de derde ronde dramatisch zakte in het klassement na het maken van 74 slagen wist hij nu met 69 slagen toch nog 5 plekken te stijgen in het eindklassement. Ook daan Huizing steeg in het eindklassement en wel 14 plaatsen na een vierde en laatste ronde van 70 slagen. Met een 51e plaats verdiende Huizing bijna 7000 euro en Besseling met een 13e plek bijna 26.500 euro. Joost Luiten miste eerder de cut in het toernooi na het maken van twee ronden van 72 slagen.

Daniel Gavins laatste putt van zo’n 7.5 meter voor dubbel bogey viel om daarmee het Ras Al Khaimah Championship te winnen. De Engelsman wist tot twee keer toe zijn bal in het water te slaan op de 18e. Hij begon de 18e met een voorsprong van twee slagen op Alexander Bjork, maar vond toen tweemaal het water voordat hij een geweldige putt kot zinken voor een dubbel bogey en 17-onder par.

Bjork die op de laatste hole ook bogey maakte en daardoor op 16-onder eindigde, was Gavins ‘enige overgebleven uitdager met de 54-holes leider Zander Lombard, maar de Zuid-Afrikaan kon zijn ronde niet eindigen met een eagle die hij nodig had om in een play-off te komen en eindigde ook op 16-onder.

De tweede DP World Tour-overwinning van Gavins komt 18 maanden na zijn eerste, de 31-jarige won eerder het ISPS Handa World Invitational in augustus in 2021, deze overwinning werd veiliggesteld door een uitstekende putt werk van hem.

“Ik ben behoorlijk sprakeloos”, zei Gavins. “Ik dacht dat ik het toernooi had weggegooid. Ik sloeg er twee het water in en dacht ¨dit is een mooie manier om een toernooi zo te eindigen¨.

“Ik worstelde de afgelopen twee weken vanaf de tee, ik heb gevochten en het was een moeilijke hole om door te gaan. Gelukkig maakte in mijn putt en ik dacht dat dit voor d eplay-off was, maar ik realiseerde mij niet dat Bjork een bogey had gemaakt.

“Toen ik de putt tot in de cup zag gaan en later naar de achterkant van de green liep zag ik dat ik nog steeds bovenaan het klassement stond en dat was best een schok.”

Lombard had een voorsprong van één slag op Rasmus Hojgaard op weg naar de laatste ronde, met Gavins twee slagen terug op 14-onder.

De Zuid-Afrikaan Lombar ging op jacht naar zijn een eerste DP World Tour-titel maar mixte vier bogeys met een eagle en een birdie over zijn eerste negen holes. In zijn tweede negen holes kon hij niet echt presteren en bleef hangen op een ronde van par.

De Franse Matthieu Pavon maakte een verbluffende birdie-birdie-eagle -birdie-start, maar zijn aanval vervaagde na het maken van drie bogeys en onder andere een dubbel bogey in zijn volgende negen holes en ook hij eindigde met par zijn ronde en op 13 onder.

De Hojgaard tweeling Nicolai en Rasmus hadden hadden een idee dan een vna hen het toernooi zou winnen maar ook dat liep anders. Rasmus Hojgaard wilde het toernooi een jaar na zijn broer Nicolai winnen maar de twee 21-jarige kwamen niet verder dan een ronde van par en Rasmus eindigde op een gedeelde zesde plaats met 14-onder en Nicolai op een gedeelde 13e plaats met 11-onder.

De Pool Adrian Meronk (15-onder) en de Engelsman Ross Fisher (13-onder) hadden de beste ronde van de dag met 65 slagen dat alleen nog werd geëvenaard door de Duitser Marcel Schneider.

Ras Al Khaimah Championship: Besseling en Huizing klimmen waar Daniel Gavins wint!

DP World Tour: Wil Besseling zakt weer in klassement en Zander Lombard leidt!

DP World Tour: Wil Besseling knalt in klassement naar 4e plek

Ras Al Khaimah Championship: Prima start van de Nederlanders in UAE