Na drie dagen zijn eindelijk de eerste 36 holes gespeeld van het Hero Dubai Desert Classic en dat daardoor op maandag zal eindigen. Vanwege veel regen was eerder de golfbaan van de Emirates Golf Club onspeelbaar. De vier Nederlanders konden op zaterdag hun 36 holes uitspelen met als resultaat dat alleen Wil Besseling het niet haalde.

Joost Luiten staat samen met Daan Huizing op 4-onder en gedeeld 41e en Darius van Driel heeft een slag meer en staat met 3-onder gedeeld 57e. Van de drie wist alleen Van driel bogey vrij te blijven met 3-onder in zijn tweede ronde. Luiten en Huizing gingen in 2-onder en 1-onder rond waarbij moet worden opgemerkt dat de eerste weliswaar de meeste birdies maakte, 6 stuks, maar ook vier bogeys. Huizing maakte drie birdies en twee bogeys.

Thomas Pieters, Richard Bland en amateur Michael Thorbjornsen delen halverwege het toernooi in Dubai de leiding.

Rory McIlroy overwon een grillige dag vanaf de tee om in de strijd te blijven. Hij vond slechts twee fairways tijdens zijn tweede ronde op de Emirates Golf Club, hoewel hij toch een twee onder de 70 wist te maken om binnen twee slagen van de gangmakers Pieters, Richard Bland en Michael Thorbjornsen te blijven.

Thorbjornsen maakte vijf birdies in zijn eerste zes holes en chipte er in op de par-vijf 18e om zo zijn derde ronde in 64 slagen te eindigen. Pieters maakte zeven birdies op de tweede negen en Bland had net als de Belg een tweede opeenvolgende ronde van 67 slagen om ook daarmee op 10-onder te komen.

McIlroy liet nog weten: “Als je hier geen fairways kunt raken dan weet je eigenlijk al dat de rough behoorlijk dik is en het erg moeilijk wordt om enige controle over je bal te hebben en hem dicht bij de cup te krijgen. Ik heb straks nog wat werk op de range te doen.”

Dubai Desert Classic: LIV-duo Ian Poulter en Richard Bland delen de leiding