Het Hero Dubai Desert Classic zal op maandag eindigen vanwege slecht weer en de bijbehorende vertragingen gedurende de eerste twee dagen van het toernooi. Richard Bland en Ian Poulter stonden beiden op acht onder toen het spel werd onderbroken wegens slecht licht.

Van de Nederlanders wist alleen Darius van Driel aan zijn tweede ronde te beginnen maar kwam slechts tot 1 hole spelen. Voor het toernooi staat hij nu op par. Daan huizing is de hoogst genoteerde van de Nederlanders. Met 3-onder staat hij redelijk dichtbij de top. Joost Luiten doet het ook okay in Dubai zijn 2-onder brengt hem voorlopig nog bij de spelers die de cut zullen halen. Wil Besseling had de pech dat hij de meeste holes in slecht weer moest spelen. Met +2 zal hij morgen een lage ronde moeten binnen brengen anders is het toernooi voor hem voorbij.

Het LIV-duo Poulter en Bland nemen dus een deel van de leiding na dag twee van de door het weer verstoorde Hero Dubai Desert Classic. Ook Rory McIlroy en Patrick Reed maakte indruk in Dubai de twee staan met 6-onder dichtbij de leiders maar hebben slechts 18 holes kunnen spelen.

Bland liet op zijn vijf-onder, 67 slagen, wat birdies volgen op de eerste drie holes van zijn tweede ronde om zo op acht onder te komen toen het spel om 17.30 uur lokale tijd werd onderbroken vanwege afnemend licht, terwijl Poulter een birdie maakte op de derde hole van zijn tweede ronde om daarmee gelijk te komen.

Angel Hidalgo staat een slag afstand op het duo en moet met nog 11 holes voltooien.

McIlroy keerde ’s ochtends terug om zijn laatste drie holes in vier onder par te spelen om een zo zijn briljante openingsronde in 66 slagen te voltooien op de Emirates Golf Club.

De nummer 1 van de wereld maakte een birdie op de zevende en produceerde vervolgens een verbluffende hole-out-eagle uit het zand op de par vier achtste hole (video onder), voordat een birdie hem uiteindelijk op zes naast Reed bracht.