Op de Emirates Golf Club in Dubai wordt deze week het Hero Dubai Desert Classic gespeeld. Wil Besseling zal vroeg uit de veren moeten, hij wordt donderdagochtend om 7.20 op de afslag verwacht. Een paar uur later speelt Darius Van Driel en wel om 12.50 en tien minuten later volgen Daan Huizing samen met Joost Luiten (foto) en die allemaal vanaf hole 10 zullen starten.

Viktor Hovland won de laatste versie van dit toernooi maar slaat het toernooi nu over.

Vorig jaar wist Luiten, Besseling en Van Driel de cut niet te overleven. Gezien zijn spel van de laatste tijd zal Luiten dit keer hopelijk in de top 10 kunnen eindigen. Een overwinning behoort natuurlijk ook nog steeds tot de mogelijkheden van de 37-jarige.

Naast de Nederlanders ook nog wat belangrijke namen zoals Rory McIlroy, Viktor Perez de winnaar van vorige week, de Amerikaan Patrick Reed, Lee Westwood, Francesco Molinari en de Belgen Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts.

Robert-Jan Derksen wist 20 jaar geleden in Dubai te winnen.

Dubai Desert Classic: Derksen wint in Dubai