Met 70 slagen en 2-onder par zijn de Nederlanders Aydan Verdonk en Kiet van der Weele het Hacienda del Alamo Masters gestart. De twee delen daarmee de vijfde plaats. Opvallend was dat in de flight van Verdonk een oud European Tour speler zat en wel Miguel Angel Martin. De Spanjaard wist met 3-onder zijn eerste ronde af te sluiten.

De overige Nederlanders Mitchel Schoorl en Sigi Reuhman kwamen met 81 en 88 slagen van de baan en staan daarmee erg laag in het klassement.

Van der Weele begon zijn ronde met een dubbel op 1 maakte vervolgens een eagle op 4 en een birdie op 8 en 14. Verdonk (foto) begon met een bogey en maakte toen birdies op 3, 4, 6 en 9. Zijn tweede negen ging wat moeizamer met bogeys op 12 en 13 maar gelukkig was daar nog een birdie op 14 om vervolgens met vier parren op rij de eerste dag af te sluiten.

De leider is de Engelsman Alex Belt die er in slaagde om de 18 holes van de Hacienda del Alamo golfbaan in 65 slagen te spelen.