Collin Morikawa heeft een voorsprong van zes slagen genomen op weg naar de laatste ronde van het Tournament of Champions. Op Hawaï wist hij met 65 slagen, in zijn derde ronde, het verschil te maken want Matt Fitzpatrick, Scottie Scheffler en JJ Spaun staan nu op 6 slagen afstand.

De Engelsman Matt Fitzpatrick wist zich een weg naar de gedeelde tweede plaats te spelen met 66 slagen om daarmee samen met Scheffler (69 slagen) en Spaun (69 slagen) op 18-onder par te komen.

De Amerikaan Morikawa eindigde de dag met 65 slagen voor een totaal van 24-onder waarmee hij het peloton ruim voor bleef.

Morikawa eindigde vorig jaar puntloos, maar toont zijn vastberadenheid om in het begin van 2023 een einde te maken aan de lost streak door dus op de laatste dag van het toernooi een voorsprong van zes slagen te nemen. Zijn voorsprong komt overeen met de grootste marge over 54 holes van het seizoen en de grootste in het evenement sinds 1999.

“Het was vrij eenvoudig vandaag,” vertelde Morikawa, nadat hij opnieuw een bogey-vrije ronde had ingeleverd en daarmee de enige speler in het deelnemersveld werd die dat deed. Morikawa heeft sinds The Open in 2021 geen toernooi meer gewonnen

Tom Kim (68) en Jon Rahm (67) staan op zeven slagen terug op de gedeelde vijfde plaats.

Max Homa had met 63 slagen (10-onder) de laagste ronde van de dag en sprong daarmee 20 plaatsen omhoog in het klassement en is nu gedeeld zevende op 16 onder.