Het programma van de Ladies European Tour voor 2023 bevat 30 evenementen, samen met de Solheim Cup in september, en heeft een prijzenpot van maar liefst bijna 35 miljoen euro. Het seizoen begint in februari in Kenia en eindigt met de Andalucía Costa del Sol Open de Espana in november. De Ladies Tour zal in 21 verschillende landen gespeeld gaan worden.

In juli en augustus worden vier samen met de LPGA goedgekeurde toernooien gehouden; het Amundi Evian Championship, Trust Golf Women’s Scottish Open, AIG Women’s Open en het ISPS Handa World Invitational.

Ondertussen zal de Centurion Club van Hertfordshire gastheer zijn voor het Aramcio Tour Series evenement in juli.

“De Race to Costa del Sol van dit jaar toonde de uitstekende vaardigheden van onze speelsters en er zullen nog grotere kansen zijn voor onze rolmodellen om volgend jaar te schitteren en met meer totaal prijzengeld dan ooit tevoren in onze geschiedenis.

De LET biedt nu een platform voor vrouwen om een succesvolle carrière op te bouwen en hun dromen in professioneel golf waar te maken. We zullen hard blijven werken om de sport in Europa en de rest van de wereld naar een hoger niveau te tillen”, aldus de CEO Alexandra Armas.

Belangrijke data voor de Ladies European Tour 2023
17-19 maart: Aramco Team Series – Singapore
19-21 mei: Aramco Team Series – Florida
14-16 juli: Aramco Team Series – Londen
27-30 juli: Amundi Evian Championship – Evian Resort, Frankrijk
3-6 augustus: Trust Golf Women’s Scottish Open – Ayrshire, Schotland
10-13 augustus: AIG Women’s Open – Walton Heath, Engeland
17-20 augustus: ISPS Handa World Invitational – Antrim, Noord-Ierland
31 augustus – 3 september: KPMG Women’s Irish Open – County Claire, Ierland
22-24 september: De Solheim Cup – Finca Cortesin, Spanje
6-8 oktober: Aramco Team Series – Hongkong
3-5 november: Aramco Team Series – Riyad
23-26 november: Andalucia Costa del Sol Open de Espana – Marbella, Spanje

LPGA: Nelly Korda is de nieuwe nummer 1 van de wereld