Justin Thomas en zijn vader Mike leiden in het PNC Championship na hun openingsronde in Florida. Tiger Woods en zijn zoon Charlie en Vijay Singh en zijn zoon Qass staan gedeeld tweede.

Woods en zijn zoon Charlie wisten in hun ronde een eagle en 11 birdies te maken voor een openingsronde van 59 in een scramble-format op de Ritz-Carlton Golf Club in Orlando. Elk team koos het beste schot en speelde daarmee verder totdat de bal is de hole was. Team Woods werden vorig jaar tweede.

Justin Thomas en zijn vader Mike wisten met een briljante 15-onder en 57 slagen hun eerste ronde te eindigen.

Team Thomas maakte twee eagles en 11 birdies om daarmee de leiding te nemen in het 36-holes evenement, waar alleen winnaars van een major of The Players in aanmerking komen om samen met een familielid te strijden.

“We hebben het fantastisch gehad vandaag. De hele dag zaten stonden we op afstand maar we begonnen ook niet goed, maar we maakten een paar birdies, een eagle en toen ging het rollen en kwamen er echt in, wat natuurlijk geweldig was,” zei Woods achteraf.

De leider Justin Thomas zei: “Het was goed, we speelden solide. Ik zou zeggen dat we sommige wedges of ijzers waarschijnlijk niet zo dichtbij hebben geslagen als we hadden gewild, maar gelukkig denk ik dat we ons allebei behoorlijk goed voelden op deze greens.”

De winnaars van vorig jaar John Daly en zijn zoon John II begonnen het toernooi met 11-onder en staan daarmee gedeeld vijfde en op slechts vier slagen van de leiders.

Tiger Woods met zoon Charlie in PNC Championship 16 december