Als een groene oase in de rotsachtige westelijke flanken van vulkaan El Teide op het eiland Tenerife ligt het Abama Resort. Op een klein half uurtje rijden vanaf Luchthaven Tenerife Zuid, ligt in het resort aan de kust de allermooiste golfbaan van de Canarische Eilanden, Abama Golf.                                                                                                                                      Verspreid over het 160 hectare grote resort vindt u o.a. een voortreffelijk gastronomisch aanbod van 12 restaurants, waaronder zelfs 1 restaurant met 2 Michelin-sterren en 1 restaurant met 1 Michelin-ster. Binnen de grenzen van het resort kunt u overnachten in de prachtige appartementen van Las Terrazas de Abama Suites en Los Jardines de Abama Suites of het 5 sterren Ritz-Carlton, Abama. Het klimaat op Tenerife is ideaal, heel veel zon en in het zuiden waar het Abama Resort zich bevindt, overwegend het warme steppeklimaat. Golfen op dit ‘eiland van de eeuwige lente’ is dan zo enorm veel prettiger dan in het koude en natte Nederland.

Abama Golf

Abama Golf is ontworpen door de wereldberoemde golfbaanarchitect Dave Thomas. Thomas is eveneens een oud Ryder Cup speler uit Wales en heeft meer dan 100 golfbanen wereldwijd op zijn naam als architect staan waaronder het vermaarde The Belfry in Engeland en Terre Blanche in Zuid-Frankrijk.

 

De werkelijk perfect onderhouden 18-holes wedstrijdbaan van Abama Golf bevat meer dan 300 soorten subtropische planten, waaronder meer dan 20.000 palmbomen (in het hele Abama Resort staan er zelfs meer dan 25.000). Bijna alle holes van de baan hebben een spectaculair uitzicht op de Atlantische Oceaan en het naastgelegen Canarische Eiland La Gomera. Het onderhoud is inderdaad van het allerhoogste niveau. Razendsnelle kort gemaaide greens en brede fairways met fraaie maailijnen om ook rough en semi-rough te duiden. De ‘signature hole’ is hole 10, een ‘dogleg’ naar links. Deze hole is een par 5 van 463 meter (gele tee). En hoe vaak je ook Abama Golf speelt, de fantastische uitzichten blijven je enorm boeien met als hoogtepunt deze hole 10. De fairway loopt sterk naar beneden met aan de linkerkant een waterhindernis die duidelijk in het spel is. Voor longhitters is het mogelijk de green in 2 slagen te halen al wordt deze green goed beschermd door het meer aan de linkerkant en 3 parelwitte bunkers aan de rechterkant.

Met 22 meren verspreidt over de baan, evenals de watervallen en witte zandbunkers, is de baan ongelofelijk mooi om te bespelen. Op Leading Courses wordt de baan beoordeeld met een 8.5, de hoogste waardering van alle banen op de Canarische Eilanden. Maar het is absoluut geen makkelijke baan. Er zijn diverse blinde schoten naar de snelle en sterk geonduleerde greens. Amateur golfers uit de Benelux zijn niet zo gewend aan het lezen van al die ondulaties, 3 putts zullen dus helaas geen uitzondering zijn! Maar ook de enorme hoogteverschillen maken clubkeuze en vooral de ‘stands’ een stuk moeilijker. Maar de ervaring van het spelen van deze prachtige baan is iets wat je echt een keer moet meemaken. Vanwege de grote hoogteverschillen is het gebruik van een buggy verplicht. En vanuit persoonlijke ervaring kan er gezegd worden dat dit geen overbodige luxe is!

Reserveren van deze uitdagende golfbaan kan online:

https://open.imaster.golf/en/abama/disponibilidad_ga=2.144296053.1703397539.1670408673-617762880.1669888119

Het Abama Luxury Residences Resort

Het Abama Resort met al haar uitgebreide faciliteiten is simpelweg indrukwekkend voor vakantiegangers en residenten.

Het Kids Camp organiseert voor de kinderen van 4 tot 14 jaar een grote variëteit van sportactiviteiten en excursies waaronder walvissen en dolfijnen spotten. Er is in de programma’s voor de kinderen ook aandacht voor cultuur, milieu en duurzaamheid.

Check het programma op:

https://www.abamahotels.com/en/lifestyle/kids-camp/

Overige faciliteiten binnen het Abama Resort zijn o.a. een Wellness-centrum, een modern ingerichte sportschool en zelf subtropische tuinen om te wandelen. Verspreid over het resort zijn er ook 3 heerlijke zwembaden.

Daarnaast zijn er 5 tennisbanen en ook de tegenwoordig populaire padelbanen ontbreken niet. De 19-jarige Spaanse tennisrelevatie en nummer 1 in het mondiale tennis Carlos Alcaraz verbleef, afzijdig van alle media-aandacht, in het resort om te herstellen van een blessure. Het Abama Resort fungeert namelijk ook als een internationale ‘community’ waar men tot rust kan komen en op zichzelf kan zijn. De Abama Hotels bieden ook excursies aan. Per boot, Cabriolet- of Jeepsafari of de VIP-tour worden de geschiedenis, gastronomie en natuur van de Canarische Eilanden onder de aandacht gebracht. Het is voor vakantiegangers handig om een auto te huren vooral als het eiland Tenerife verder bezocht gaat worden. Maar het resort zorgt ook voor een shuttle service naar alle faciliteiten zoals Abama Golf of het min of meer verscholen Abama strand.

Een van de vele restaurants in het resort, restaurant Melvin, bevindt zich bij de receptie van Las Terrazas de Abama Suites. De keuken is werkelijk voortreffelijk. En de door het restaurant aangeboden ervaring om niet te kiezen vanaf de menukaart maar de chef naar hartenlust zijn gang te laten gaan, maakten de diners tot een onvergetelijke ervaring. Daarboven op bleken de geweldige restaurantmedewerkers uitermate gastvriendelijk. Als je de oprechte intentie ervaart waarbij het je als gast zoveel mogelijk naar de zin gemaakt wordt dan is dat heel bijzonder.

Abama Luxury Residences

Het grootste deel van de 160 hectare tellende resort is bestemd voor luxueuze villa’s en de appartementen. Het is de perfecte plaats om te wonen of voor een vakantie. Alle residentiële eigendommen van Abama Resort zijn zodanig ontworpen dat ze voldoen aan de hoogste bouw- en esthetische normen. Het gehele resort strekt zich uit van de oceaan tot een hoogte van 350 meter landinwaarts.

De villa´s, appartementen en overige percelen liggen op de helling van de vulkaan de Teide en bieden uitzicht over de Atlantische Oceaan. Het Abama Resort is architectonisch geïnspireerd op de oude kasbahs, maar dan wel met al het moderne comfort van een luxueus resort. De Chileense architect Melvin Villarroel heeft bewust naar harmonie gezocht met de natuurlijke omgeving vandaar het gebruik van voornamelijk lokale materialen.

Las Terrazas de Abama Suites

Wat is er mooier dan ‘s ochtends wakker worden en vanuit de slaapkamer het uitzicht van hole 1 en het blauw van de oceaan te bewonderen. Daarbij ook genieten van een koffietje op het terras van het appartement om eerst goed wakker te worden en alvast na te denken hoe de komende ronde op Abama Golf het beste gespeeld kan worden.

De 150 zeer luxe en exclusieve Las Terrazas de Abama Suites liggen aan de golfbaan. De suites met 1, 2 of zelfs 3 slaapkamers kunnen voor een luxe vakantie gehuurd worden. Maar voor wie er langer van wil genieten is een aankoop ook mogelijk. Het concept bij aankoop is eenvoudig en aantrekkelijk. Voor eigen gebruik is er een maximale periode van een half jaar. Het andere half jaar wordt de suite verhuurd aan derden hetgeen inkomsten genereert. De verhuur wordt volledig verzorgd door Abama Luxury Residences. Er is geen omkijken naar.

Ontdek hoe fraai het is op:

https://www.abamahotels.com/en/hotels/tenerife/las-terrazas-de-abama-suites/

Los Jardines de Abama Suites

Wat hoger op de hellingen van El Teide liggen de grotere Los Jardines de Abama Suites. Dit is het nieuwste concept van woningen die in verschillende fases opgeleverd zijn en nog gaan worden. De grote suites hebben diverse indelingen met 2 of meer slaapkamers. Bij de reeds opgeleverde eerste fase blijkt eens te meer dat luxe en architectonische schoonheid volledig hand in hand kunnen gaan. Overbodig om te vermelden dat ook hier het uitzicht over oceaan en golfbaan fenomenaal is!

Prachtige villa’s en de ‘Villas de Tenis’

Voor diegenen die het zich kunnen veroorloven zijn er schitterende Residential Villa’s te koop. Of u nu op zoek bent naar het perfecte stuk grond of een op maat gemaakte villa die al is voltooid en elegant is ingericht, u vindt ze bij het Abama Resort. Al deze luxe villa’s zijn ontworpen om te voldoen aan de hoogste normen van esthetiek en moderne constructies.

Vlak naast het Tenniscentrum en omringd door de golfbaan zijn de Villas de Tenis, perfect voor diegenen die op zoek zijn naar het allerbeste. Deze exclusieve woningen zijn ontworpen door Virgilio Gutiérrez Herreros en Eustaquino Martinez. Deze architecten ontvingen door het Beroepsgenootschap van Architecten voor de villa’s van Abama Bellevue al de prijs van ‘beste nieuwbouwwoningen’ van het decennium.

Het succes van het Abama Resort en al haar faciliteiten vraagt om uitbreidingen van het Real Estate. Op dit moment is zo’n 60% van het Real Estate ontwikkeld, het overige gedeelte zal in de komende 15 jaar ontwikkeld gaan worden. Management van het resort geeft aan dat naar verwachting prijzen van het Real Estate op het resort zullen blijven stijgen. Het zou dus zomaar een goede investering kunnen zijn.

Bekijk de mogelijkheden op:

https://www.abamahotelresort.com/en/luxury-properties-tenerife/

The Plaza

Om het gemeenschapsgevoel te versterken en de ‘Abama Community’ nog meer mogelijkheden tot saamhorigheid te geven, is voor maar liefst 14 miljoen euro The Plaza geopend. The Plaza biedt een centraal gebouw voor bijeenkomsten, de receptie voor Los Jardines de Abama Suites en Las Villas de Tenis, een sociale club, een solarium en zwembadfaciliteiten. The Plaza en omgeving bieden ook ruimte voor restaurants, een fitnesscentrum en commerciële doeleinden.

Abama Resort is een absolute aanrader als je op zoek bent naar een onvergetelijke golfervaring of als je geïnteresseerd bent in een luxueus verblijf in een fantastisch klimaat.

McThoth