Tiger Woods en Rory McIlroy zijn verslagen in de zevende editie van The Match, een speciaal evenement dat geld ophaalt en dit keer in teken stond van de orkaan Ian.

Woods maakte in zijn eerste tv-optreden sinds hij de cut miste in The Open in juli nog wel birdie in zijn openingshole maar Jordan Spieth en Justin Thomas wisten uiteindelijk het toernooi met 3&2 te winnen.

De twee maakten zeven birdies op de Pelican Golf Club in Florida in de wedstrijd die over 12 holes gespeeld werd.

Woods gaf toe dat hij al meer dan twee weken voorafgaand aan de wedstrijd geen golfbal had geslagen vanwege plantaire fasciitis aan zijn rechter voet. Hij sloeg op de eerste hole zijn drive bijna op de green en maakte daar een up-en-down voor birdie.

Thomas maakte vervolgens op de tweede een birdie en Spieth rolde er een naar binnen vanaf 4,5 meter op de volgende par-drie. Vervolgens weet Thomas met zijn houten 5 twee putts voor par te maken op de one-club challenge hole.

McIlroy miste een birdie poging van 3.5 meter om de volgende wel te winnen en de teams deelden de zesde met een par. De nummer 1 van de wereld maakte een 6-meter putt op de zevende om de enige hole van de wedstrijd voor hem en Woods te winnen.

Thomas herstelde hun voorsprong op de eerstvolgende hole en rolde zijn bal vanaf 3 meter naar binnen voor een birdie, waarna Spieth op de 10e de birdie van Woods en McIlroy evenaarde om de overwinning te bezegelen.

De wedstrijd was de zevende editie van The Match en het derde optreden voor Woods.