De Schot Scott Jamieson heeft de leiding genomen in het Alfred dunhill Championship. De Engelsen Nathan Kimsey en Eddie Pepperell en de Fransman David Ravetto staan gedeeld tweede op drie slagen afstand.

De Nederlanders Wil Besseling en Joost Luiten wisten zich te plaatsen voor het weekend. Darius van Driel miste de cut met 71 en 73 slagen (par) op 1 slag en Daan Huizing liet na zijn 81 van donderdag zien dat hij toch echt kan golfen met een tweede ronde van 70 slagen en dat waren er 11 slagen minder dan de dag ervoor!

Luiten maakte vier birdies en twee bogey en Besseling eveneens vier birdies maar ook vier bogeys. De twee delen de 28e en 67e plaats. De cut kwam in Zuid-Afrika op 1-onder en dat is nu ook de score van Besseling. Luiten kwam met 69 en 70 slagen op 5-onder par.

Jamieson won zijn eerste en enige DP World Tour titel in Zuid-Afrika en wel in 2012 en kan in hetzelfde land 10 jaar opnieuw gaan winnen. Hij staat op 13-onder op de golfbaan van Leopard Creek na negen birdies te hebben gemaakt en met een nieuw smetteloos baanrecord van 63 slagen.

Kimsey is een tweevoudig kampioen op de Challenge Tour in 2022 hij had makkelijk het baanrecord kunnen evenaren maar een bal in het water op de 18e zorgde voor een bogey en een ronde van 64 slagen.

Dean Burmester, de leider na de eerste ronde, staat één slag achter Pepperell, Kimsey en Ravetto op negen onder na ook een bogey op de 18e voor een twee-onder 70 en die volgde op een zeven-onder 65 op de eerste dag.

De Engelsman Ross Fisher en de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen zijn ook nog in de strijd voor de titel met acht onder en op weg naar het weekend in Mpumalanga.

Birdies for Rhinos is een liefdadigheidsinstelling waar DP World Tour golfers geld doneren voor elk birdie die ze gedurende het seizoen maken om geld in te zamelen om te voorkomen dat neushoorns in de handen van stropers vallen. Op de beelden van de European Tour waren er op een gegeven moment vijf te zien.

DP World Tour: Joost Luiten start als beste Nederlander in Alfred Dunhill Championship