Viktor Hovland heeft drie slagen afstand genomen van de nummer twee in het klassement Scottie Scheffler. Met 64 slagen wist Hovland het verschil te maken op zaterdag in het Hero Challenge.

Hovland wist zes birdies te ,maken op de tweede negen en met een zinderende acht onder par ronde wist hij zijn voorsprong uit te breiden naar drie slagen in Albany op de Bahamas.

De Noor staat nu op 13-onder na 54 holes en hij hoopt deze week met succes zijn titel te kunnen verdedigen.

Cameron Young met 68 slagen en Justin Thomas die in 66 slagen rond gingen staan op vijf slagen afstand van Hovland.

Hovland heeft tot nu toe in alle drie de ronden aan de leiding of op een gedeelde leiding gestaan en maakte op zaterdag 10 birdies, één meer dan in de officiële PGA Tour evenementen. Hij de laagste ronde van de dag te maken en zijn ronde omvatte ook nog twee bogeys, waaronder een op de par-vier 18e.

“Ik miste een 3 meter putt op de eerste hole en die lipte er zo uit en toen dacht ik een beetje: daar gaan we weer”, maar daarna waren er veel putts die er wel in gingen, “zei Hovland.

Hovland zou slechts de tweede speler zijn die met succes zijn titel verdedigd in dit evenement, eerder was het Tiger Woods die het gelukt is.

Scheffler deed zijn best om dichtbij Hovland te blijven en maakte vijf birdies en een eagle op de par-5 15e. Er zijn slechts twee eagles tot nu toe gemaakt op die hole en Scheffler heeft ze allebei.

Xander Schauffele en Collin Morikawa gingen in 69 slagen rond om daarmee op zes slagen afstand te komen op zeven onder in de gedeelde vijfde plaats. Jon Rahm (68) staat solo zevende op vier onder en op negen slagen terug.

PGA Tour: Gaat Viktor Hofland opnieuw winnen?

PGA Tour: Vier man pakken de leiding in Hero World Challenge