Vier spelers delen de leiding na de eerste dag van het Hero World Challenge: de Noor Viktor Hovland de Amerikaan Collin Morikawa de Zuid-Koreaan (Tom) Joo-Hyung Kim en de Oostenrijker Sepp Straka.

De vier gingen in 69 slagen rond en namen een slag voorsprong op de Amerikaan Sam Burns. De Engelsman Tommy Fleetwood is twee slagen verwijderd van de leiding samen met het Amerikaanse duo Max Homa en Cameron Young.

De Oostenrijker Straka, die een huis heeft in Alabama, bereidde zich voor op de bruiloft van een vriend en het SEC Championship maar kreeg vanwege de voetblessure van Tiger Woods toegang tot dit toernooi.

De vervanger van Woods maakte zes birdies op de doorweekte golfbaan van Albany voor een drie-onder 69, waarmee hij een deel van de leiding kreeg met titelverdediger Hovland, Kim en Morikawa.

Hovland probeert net als Woods het toernooi voor de tweede keer op rij te winnen. Woods is tot nu toe de enige speler die dit evenement back-to-back heeft gewonnen.

Hovland logeert weer bij Morikawa. Een jaar geleden had Morikawa een voorsprong van vijf schoten en had hij een overwinning nodig om de nummer 1 van de wereld te bereiken toen hij 76 schoot in de laatste ronde en Hovland tot een rally kwam met 66 om te winnen.