Tiger Woods maakt deze week zijn langverwachte terugkeer naar de golfbaan aangezien hij voor het eerst sinds juli weer deelneemt aan een toernooi en wel het Hero World Challenge.

De 46-jarige maakt deel uit een met sterren bezaaid deelnemersveld in Albany, met acht van ’s werelds top 11 en drie van de vier grote major winnaars van dit jaar, met Woods terug in zijn rol als speler en gastheer voor die op uitnodiging mogen meespelen.

Woods is vijfvoudig winnaar in de Bahama’s, maar is sinds 2019 niet meer op zijn eigen evenement geweest, waarbij de wedstrijd van 2020 werd geannuleerd vanwege Covid-19 voordat hij de wedstrijd van vorig jaar moest uitzitten omdat hij moest herstellen van een carrière bedreigende been verwondingen van het auto ongeluk van afgelopen februari.

De voormalige nummer 1 van de wereld maakte dit jaar slechts drie starts, eindigde als 47e in The Masters en trok zich terug na zijn derde ronde op het PGA Championship voordat hij de cut miste op The 150th Open in juli.

Woods’ beperkte speelschema in de afgelopen jaren heeft hem in de wereldranglijst naar plek 1277 gebracht, hoewel een winnende comeback deze week hem meer dan 1.000 plaatsen op de laatste wereldranglijst zou kunnen doen stijgen. Een onwaarschijnlijke overwinning zou hem echter niet classificeren als een geschiedenis schrijvende 83e PGA Tour titel winnaar, omdat het toernooi geen officiële status heeft.

De Masters kampioen Scottie Scheffler, Collin Morikawa, Jon Rahm en Justin Thomas behoren tot de opmerkelijke namen in actie, terwijl Viktor Hovland terugkeert als titelverdediger na zijn eenmalige overwinning van vorig jaar in het 20 man tellende toernooi.