Zijn eerste ronde van 75 slagen zullen we maar snel vergeten in het Joburg Open. Darius van Driel liet zich niet gek maken en knalde er op de tweede dag gewoon een ronde van 66 slagen uit en wist daarmee de cut te halen. Met zes birdies en een bogey klom de 33-jarige met 1-onder naar de gedeelde 52e plaats een stijging van maar liefst 81 plaatsen.

De 23-jarige Dan Bradbury, die in juli professional werd en pas een week voor het toernooi een uitnodiging kreeg, voegde een 66 toe aan zijn opening van 63 slagen op de Houghton Golf Club om daarmee op 13-onder par te komen.

Bradbury, die nu nog op de 1397ste plaats in de wereldranking staat, herstelde zich van een bogey op de tweede hole met een eagle en zes birdies in zijn volgende negen holes en genoot op een gegeven moment een voorsprong van zeven slagen voordat hij wat slagen liet vallen op de 15e en 16e.

De Zuid-Afrikaan Casey Jarvis staat nu tweede met 12-onder en de Fin Sami Valimaki met 11-onder derde. Opvallend is dat de 24-jarige Fin op de eerste dag een tripple bogey maakte op hole 3, een par 5 maar daarna met acht birdies zijn score herstelde.

De wereldnummer 74 Christiaan Bezuidenhout en daarmee de hoogst gerangschikte speler in het deelnemersveld, staat drie slagen achter Bradbury na een foutloze 64, terwijl titelverdediger Thriston Lawrence op 3-onder en de gedeelde 31e staat.