Cameron Smith heeft na zijn derde ronde van 69 een voorsprong genomen van drie slagen in het Australische PGA-kampioenschap. De thuis favoriet kwam een ​​stap dichter bij een derde titel in dit evenement met een prijzengeld van 1.11 miljoen.

Smith (foto) die eerder dit jaar The Open won, begon goed met vier birdies in zijn eerste zeven holes. De nummer 3 van de wereld had het moeilijk op de tweede negen in omstandigheden met veel wind, maar hield zondag de leiding op de Royal Queensland Golf Club in Brisbane.

De 29-jarige zal volgende week ook deelnemen aan de Australian Open in Melbourne.

Smith begon de dag met een slag achterstand op de leider Jason Scrivener, maar de 33-jarige Australiër had een dag om te vergeten. Scrivener herstelde niet van een slechte start, nadat hij drie bogeys op de eerste negen had gekaard. Hij liet er nog twee bogeys op de 14e en 16e aan toevoegen maar sloot de dag goed af met twee birdies op de laatste twee holes om het clubhuis met 74 slagen te betreden.

De Chines Liu Yanwei kwam met 70 slagen binnen om daarmee te klimmen naar de gedeelde tweede plaats die hij samen met de Japanner Masahiro Kawamura deelt en op drie slagen van de leiding.