Met 69 en 71 slagen is Anne van Dam op de gedeelde 9e terecht gekomen. De 27-jarige Nederlandse wist op de meeste par 5 holes niet te scoren daar liet zij een bogey noteren. Haar 6-onder na twee ronden geeft haar vijf slagen achterstand op de Spaanse en amateur golfster Cayetana Fernandez.

De Spaanse amateur Fernandez wist met een sensationele tweede ronde van 65 slagen (-8) op 11-onder te komen en nam daarmee een slag voorsprong op de Zweedse Linn Grant halverwege het Andalucía Costa del Sol Open de España.

De 17-jarige begon de dag op die onder en vond al snel het momentum door drie opeenvolgende birdies te maken op holes vier tot en met zes en om de turn te halen in 33 slagen (-3). De PING Junior Solheim Cup 2021 speelster maakte nog meer birdies op 11, 13, 14, 15 en 18 om zo op plek 1 in het klassement te komen.

“Het maakt me heel blij”, zei de tiener. “Ik heb vandaag een geweldige ronde gespeeld. Ik heb veel putts gemaakt en ik heb er erg van genoten. Ik ben erg blij en blij om hier te zijn en morgen hoop ik zo door te kunnen spelen.

Door het LET-toernooi in Madrid te spelen, heb ik professionele toernooien leren kennen, omdat ze heel anders zijn dan de amateurtoernooien. Ik ben ook nerveus, het is iets dat je niet kunt beheersen, maar als je het goed onder controle hebt, is het oké om wat zenuwen op de golfbaan te hebben.“

Ladies Tour: Anne van Dam in top 10 in Spanje