Jon Rahm heeft de leiding genomen na de derde ronde van het DP World Tour Championship. De Spanjaard wist in Dubai een bogey vrije ronde te maken van zeven-onder-par, 65 slagen en kwam daarmee op 15 onder par en één slag voor de Engelsman Matthew Fitzpatrick.

Rory McIlroy, die de dag begon met een gedeelde elfde plaats en vijf onder, is terug in de strijd na het evenaren van Rahm’s 65 slagen. Ondanks twee vroege bogeys wist de Noord-Ier zeven birdies en een eagle te maken om op 12-onder gelijk te staan ​​met de Engelsman Tyrrell Hatton. Zijn spel ziet er goed uit en het zou best eens kunnen dat McIlroy zondag iedereen passeert in het klassement en alsnog als eerste eindigt.

Hatton en Fitzpatrick waren als leiders aan de derde ronde begonnen, maar Hatton maakte vier bogeys om daarmee wat weg te zakken in het klassement.

Fitzpatrick kan het seizoen 2022 als Europese nummer één afsluiten met een overwinning op de Jumeirah Golf Estates. Hij ging in twee-onder, 70 slagen, rond.

De 28-jarige Fitzpatrick kan de Order of Merit winnen met hij eerste wordt en McIlroy tweede. Als Fitzpatrick zondag op de tweede plaats eindigt dan moet de US Open kampioen hope dat McIlroy slechter eindigt dan de zevende plaats om de Harry Vardon Trophy te claimen.

DP World Tour: Matt Fitzpatrick en Tyrrell Hatton leiden maar Rory McIlroy dichterbij!