In de laatste 50 jaar heeft Quinta do Lago heeft zich stevig gevestigd als een van de meest prestigieuze Golf- en Real Estate Resorts in heel Europa. Quinta do Lago ligt op slechts 15 minuten rijden van Faro Airport en is omgeven door 2000 hectare van het pittoreske natuurpark Ria Formosa. Quinta do Lago biedt bewoners en gasten een ongeëvenaard luxueus resort met een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten voor binnen en buiten en een sterk gevoel van gemeenschap.

De Algarve is een prachtige streek om te verblijven dankzij een gematigd klimaat met 300 dagen zon per jaar, een heerlijke mediterrane keuken, prachtige zandstranden, een eeuwenoude geschiedenis en een vriendelijke bevolking.

Voor golfers staat de Algarve vooral bekend om haar vele mooie golfbanen. En de 3 prachtige golfbanen van Quinta do Lago springen er absoluut uit! Sinds de start van het resort 1972 is er zelfs achtmaal het Portugees Open van de European Tour georganiseerd en ook vele andere internationale toernooien.

De North Course is ontworpen aan de hand van de Amerikaanse Golfbaanarchitect Beau Welling in samenwerking met Ryder Cup Captain Paul McGinley. De North Course is in 2014 volledig gerenoveerd. De baan vraagt om precisie vanaf de tee en strategisch spel. De layout is spectaculair met vele prachtige vergezichten en hoogteverschillen.

De South Course is een favoriete baan van vele European Tour professionals. Het ronde record van 63 staat nog steeds op naam van de illustere Colin Montgomery. Dat was dan wel voor de ‘upgrate’ ter waarde van 7 miljoen die de baan heeft gehad in 2021. De baan werd voorzien van ultramoderne irrigatiesystemen, een nieuwe vloot van elektrische golfbuggy’s met alle denkbare GPS-toepassingen, een beplantingsplan met inheemse soorten om de biodiversiteit uit te breiden, insectenhotels, bijenhotels en vogelkastjes.

Dit jaar, 2022, ontving de South Course bij de World Golf Awards 2022 zelfs de prijs van beste golfbaan in Portugal en ook voor de beste golfbaan in Europa. Maar ook werd Quinta do Lago in 2021 bekroond met de Sustainability Award for Resource Efficiency van de International Association of Golf Tour Operators en werd de South Course ook in 2021 tot beste golfbaan van Portugal benoemd tijdens de World Golf Awards 2021.

Golfbaan Laranjal opende in 2009 en werd al in 2011 gekroond tot Portugals beste golfbaan bij de Portugese Travel Awards.  De 18 holes hebben een meer open karakter met brede fairways maar dat houdt zeker niet in dat de baan gemakkelijk te bespelen valt.

Laranjal staat bekend om zijn vijf prachtige meren, parasoldennen, kurkeiken en sinaasappelbomen. Met een lengte van 6.480 meter en met vijf par 5’s, acht par 4’s en vijf par 3’s vereist de uitdagende baan serieuze concentratie en nauwkeurigheid. De fairways zijn bezaaid met Bermuda-gras en Penn A-4 op de greens. De greens zijn daarom snel en eerlijk, het hele jaar door! Het kenmerkende glooiende terrein is een behoorlijke uitdaging en een ​​golfervaring die je je lang zal blijven herinneren.

Wat alle drie de golfbanen met elkaar gemeen hebben is onderhoud van het allerhoogste niveau. Tees en fairways zijn ongelofelijk fraai onderhouden en de supermooie greens hebben die bekende Zuid Europese kwaliteit en snelheid. Ook is het leuk om te weten dat er voetstappen zijn gezet door vele bekende professionele golfers. Van José Maria Olazabal en Miguel Angel Jimenez tot de heden ten daagse generatie professionals zoals Rory McIlroy die tijdens zijn herstelperiode in 2017 in het Quinta do Lago Resort verbleef.

Paul McGinley Academy

Sinds 2011 is Quinta do Lago de thuisbasis van de Paul McGinley Academy. Paul McGinley brengt vanwege zijn betrokkenheid regelmatig bezoeken aan het resort. De Academie heeft als doel golfers te helpen in hun ontwikkeling en het spelniveau verbeteren. De Academy past eveneens methodieken toe die worden gebruikt op de professionele tour.  Zodra golfers hun spelniveau verbeteren neemt natuurlijk ook het plezier in golf toe. De drie prachtige banen op het resort zijn daarvoor de ultieme test. McGinley’s Academy heeft een sterke focus op jonge golfers en organiseert golfkampen tijdens vakantieperiodes en speciale evenementen.

Taylormade Performance Centre

Het Quinta do Lago Taylormade Performance Center is de enige faciliteit in zijn soort in Zuid-Europa en bevindt zich op de uitgestrekte driving range van het resort. Het in 2013 geopende centrum wordt beheerd door ervaren Taylormade-technici, die golfers een op maat gemaakte ervaring bieden door alle mogelijke club- en ijzeropties te testen. Samen met technische middelen zoals o.a. een trackman wordt naar de beste combinatie gezocht die past bij de swing van elke speler. Er is veel mogelijk in materiaalkeuze om golfers bij te staan in de zoektocht naar lagere scores. Maar een soepele mooie swing met een vloeiend tempo zal natuurlijk door de speler zelf verzorgd moeten worden.

The Campus

De campus is een uniek, ultramodern sportcomplex in het hart van Quinta do Lago geopend in 2018. Het doel van The Campus is om professionele training en coaching aan te bieden aan iedereen, ongeacht het niveau van bekwaamheid. Leden, gasten, families, professionele atleten en sportteams van over de hele wereld zijn welkom om van de zeer moderne faciliteiten gebruik te maken.  Het high-performance gymnasium Campus is uitgerust met de allernieuwste sporttechnologie, ontworpen om te voldoen aan de behoeften en eisen van professionele atleten. Deze eliteomgeving ondersteunt en verbetert trainingen en oefeningen. Een team van actieve personal trainers en sportartsen staan klaar om alle bezoekers bij te staan en te helpen om het meeste uit elke training te halen. De faciliteiten zijn zeer uitgebreid waaronder een 25 meter buitenzwembad, tennisbanen, padelbanen, sportvelden, sauna en Spa & Wellness. Ook fysiotherapie maakt deel uit van het uitgebreide en professionele aanbod. En ook liefhebbers van yoga, fitness en pilates kunnen er terecht.

Restaurants

Verspreid over het resort zijn er uitstekende restaurants met ieder een eigen specialiteit en identiteit en zeker ook met dezelfde allure als de golfbanen, de villa’s en overige faciliteiten.

Bovino, het steakhouse restaurant, serveert o.a. zeer malse steaks in een prachtig decor en plaatst het beste dry-aged rundvlees centraal in haar filosofie. Wijn- en whiskyliefhebbers zullen hun ogen uitkijken naar de zeldzame flessen waarvan enkele slechts vanachter glas zichtbaar zijn.

Casa Velha heeft een lange traditie in fine dining. Dit restaurant heeft vanuit Michelin een aanbeveling en daarmee een sterke reputatie hoog te houden. Casa Velha’s nieuwe chef-kok Alipio Branco heeft onlangs het à-la-cartemenu verfijnd met verleidelijke, handgemaakte gerechten. Er wordt gebruik gemaakt van verse, lokale en seizoensgebonden specialiteiten.

Caso do Lago ligt op een prachtige locatie aan een groot meer. De zeer getalenteerde chef-kok John Nolan bereidt de beste ‘seafood’ gerechten van de regio. Het visrestaurant heeft onlangs een behoorlijke transformatie ondergaan en geeft nu een opgefrist gevoel in een modern jasje. Uitkijkend over het blauwe water is het genieten van heerlijke visgerechten. Tong als keuze voor hoofdgerecht is een absolute aanrader.

Maar uw keuze kan ook vallen op restaurant Dano’s nabij de Campus, Pure vooral gericht op gezondheid, Umami (de laatste aanwinst van het resort) voor heerlijke Aziatische gerechten, Koko naast de driving range bij de North & South Course of de The Shack (Bar & Grills)

Verblijven in het resort kan in een hotel, een villa of appartement huren of misschien zelfs kopen.

The Magnolia Hotel

The Magnolia Hotel met zwembad is het charmante viersterren boetiekhotel van Quinta do Lago. Dit hotel is de perfecte uitvalsbasis voor golfers die willen spelen op de banen van Quinta do Lago. Er is transport van het hotel naar de golfbanen maar het geniet de voorkeur om een auto te huren. Eigen vervoer biedt de mogelijkheid om snel en makkelijk naar de golfbaan te gaan of gebruik te maken van de overige faciliteiten. The Magnolia Hotel heeft voor echte golffanaten ook nog steeds heel wat voordelige Stay & Play arrangementen voor drie, vijf, of zeven nachten inclusief een voucher voor de spa. Voor meer info en een overzicht van alle aanbiedingen, check www.themagnoliahotelqdl.com/special-offers.

Luxe vakantievilla’s & appartementen kunnen gehuurd worden via het officiële verhuurbedrijf Clube da Quinta. Boeken bij Clube da Quinta betekent een onvergetelijke vakantie met toegang tot exclusieve voordelen, een toegewijde conciërgeservice en het allerbeste van de Quinta do Lago-levensstijl.

Reserva

Neem bijvoorbeeld ‘Reserva’, deze ruime huurappartementen met modern design kijken uit over het adembenemende natuurpark Ria Formosa. Reserva is genieten van de natuur en van het leven.

One green way

One Green Way is het laatste ontwikkelde woningenconcept dat langs de North Course loopt in Quinta do Lago. Een totaal van 89 moderne woningen in een ‘gated community’ die zich onderscheiden door hun opvallende ontwerp en enorme afmetingen. Aan de buitenkant zijn de woningen voorzien van luxe en verzorgde privétuinen in mediterrane stijl. Elke villa is zorgvuldig ontworpen en geschikt voor het een luxueus en ontspannen verblijf. De experts van Vilaça Interior hebben alle voorzieningen zorgvuldig geselecteerd voor een zorgeloze levensstijl, inclusief eenvoudige smart home-technologie.

Maar er zijn veel meer mogelijkheden, klik op https://www.quintadolago.com/en/properties/rental/

Een villa’s kopen

Okay, het is helaas niet voor iedereen weggelegd. Voor het kopen van een villa van klein naar groot tot gigantisch is een meer dan gemiddelde financiële gesteldheid nodig. Maar dan heb je ook wel wat! Permanent wonen in een villa of zelfs als vakantiehuis in het idyllische Quinta do Lago met 3 onvoorstelbaar mooie golfbanen en moderne uitgebreide faciliteiten in de zonnige Algarve is dan ook een droom die ooit misschien uit zal komen.

Winnaar van het Best Real Estate Agency Single Office in Portugal in de European Property Awards is Quinta do Lago Real Estate. Dit agentschap is er trots op expertise en begeleiding te bieden bij de aan- en verkoop van onroerend goed binnen het resort. Deze lokale experts zijn gevestigd in Q Hub op Roundabout 2 en bieden professionele service op een van Europa’s meest begeerde bestemmingen.

https://www.quintadolago.com/en/real-estate/overview/

Quinta do Lago bestaat 50 jaar en omarmd één visie van 1972 tot 2022

​Quinta do Lago, zoals hierboven al omschreven, is het prestigieuze residentiële golf- en lifestyle resort in de Algarve en viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan. In al die jaren bleef Quinta do Lago het voortouw nemen in Portugal met een residentieel topaanbod, sport, Wellness en lifestyle faciliteiten van wereldklasse en een divers aanbod kwaliteitsvolle restaurants. Uniek is dat de ongereptheid en de natuurlijke schoonheid van de omgeving hierbij vrijwel onaangetast is gebleven dankzij respect voor het oorspronkelijke masterplan en de visionaire strategie van de oprichter André Jordan. Eén en dezelfde visie werd standvastig volgehouden van 1972 tot 2022.

In 1971 had Andre Jordan al een duidelijke visie om een bestemming te creëren met de natuur als inspiratiebron. Hij ontwierp een masterplan waarbij slechts 9% van het totale gebied zou worden bebouwd en de rest werd behouden als natuurgebied en groenzones. Zijn visie is de exacte werkelijkheid geworden. Vanaf het begin werden strenge bouwrestricties opgelegd aan het resort en tot op vandaag is er slechts zeer beperkt land beschikbaar om te kopen en te bebouwen. Vanaf Jordan’s eerste indruk van het landschap tot de wereldberoemde reputatie van Quinta do Lago vandaag schuilt het succes van het resort in een visie van eenvoud en standvastige uitmuntendheid.

McThoth