Tony Finau wint het Cadence Bank Houston Open met 16-onder en PGA Tour rookie Tyson Alexander eindigde op de tweede plaats op 4 slagen afstand! De 34-jarige Alexander steeg in de FedEx Cup ranking naar de 17e plaats. De Engelsman Ben Taylor werd derde met 11-onder

“Ik heb altijd wel het geloof gehad dat ik kon winnen, maar het vertrouwen als je wint is besmettelijk”, zei Finau. Het werd zijn derde PGA Tour overwinning van dit jaar.

Met drie bogeys die alleen de marge van zijn overwinning beïnvloeden, sloot de Amerikaan af met een 69 en won met vier slagen verschil.

Een dergelijke consistentie was vroeger moeilijk te vinden voor Finau. Hij won slechts één keer in zijn eerste 185 toernooien toen hij deelnam aan de PGA Tour. Nu heeft hij er vier in de laatste 30 toernooien, waarvan drie in dit kalenderjaar.

Alexander maakte een birdie putt van bijna 10 meter op de 18e hole voor een 66 en werd daardoor geen gedeeld tweede om daarmee de enige runner-up te worden. Dat was genoeg om veel FedExCup punten te pakken zodat hij zich vrijwel zeker zou kwalificeren voor het naseizoen van volgende zomer.

“Geweldige week voor mij”, zei Alexander en grapte met. ‘Ik wou dat Tony een week vrij had genomen!’

De Engelse Ben Taylor miste zijn birdie putt van een meter of 7 op de 18e voor een 70 en eindigde daardoor als derde.

“Het was een van die dagen dat ik vocht en vocht en ik maakte veel mooie putts die me rustig hielden”, zei Finau. “Ik heb nog nooit in deze positie gezeten en had best veel zenuwen. Over het algemeen voelde ik me beter naarmate de ronde vorderde.”

Hij maakte pas op hole 10 een bogey, waarna hij nog twee slagen liet vallen op de tweede negen vanuit een bunker en met een lange drie putt. Toch kwam niemand ooit dichterbij dan de marge van vier slagen aan het einde van zijn ronde.

De Zweed Alex Noren had een 68 en eindigde daardoor op de vierde plaats om naar de nummer 45 van de wereld te verhuizen. Hij zal tegen het einde van het jaar in de top 50 moeten blijven om kans te maken op een Masters uitnodiging.

De Masters kampioen Scottie Scheffler sloot af met een 67 en werd negende. Hij had een overwinning nodig om Rory McIlroy als nummer 1 van de wereld te vervangen.

McIlroy speelt volgende week in Dubai om het DP World Tour seizoen af ​​te ronden, terwijl Scheffler de volgende keer zal spelen in de Hero World Challenge in de Bahama’s met een deelnemersveld van 20 man!