De Nederlanders Lars van Meijel en Dario Antonisse beginnen vandaag aan de Qualifying School Final Stage.

De golfmarathon van zes ronden wordt voor het eerst sinds 2019 weer gespeeld en de spanning neemt toe voor de 156 spelers in het deelnemersveld en die allemaal zullen strijden om de 25 beschikbare plaatsen om deel te nemen aan het DP World Tour-seizoen 2023.

Ook viervoudig DP World Tour winnaar Stephen Gallacher (foto) is een van de vier voormalige Ryder Cup spelers in het deelnemersveld op de veelgeprezen Spaanse locatie, waar het beroemde evenement van 11-16 november zal plaatsvinden. Hij wordt vergezeld door voormalig Ryder Cup Team genoten David Howell, Jarmo Sandelin en Chris Wood, die samen 17 DP World Tour titels wisten te winnen.

“Je bent hier met een reden en je moet het net als elke andere gebeurtenis aanpakken”, zei Gallacher.

“Je wilt in de top 25 eindigen en je wil winnen. Het zijn zes ronden en het is vooral een grote mentale strijd, ook fysiek. Maar ik heb het al drie keer gedaan en ik heb mijn kaart drie keer weten te winnen, dus hopelijk zet die trend zich voort.

Het toernooi wordt gehouden op de twee 18-holes Championship banen van INFINITUM, de Hills-baan en de Lakes-baan, die beide totaal verschillende uitdagingen bieden. Gallacher is enorm onder de indruk van het Tarragona resort en denkt dat het perfect past bij de Qualifying School Final Stage.

“The Lakes is een geweldige baan en ze hebben het duidelijk opnieuw ingezaaid, het is esthetisch ook veranderd, het ziet er echt goed uit en de greens zijn fantastisch op beide banen,” zei hij.

De Final Stage kwalificatie is de laatste kans voor hoopvolle kandidaten om hun DP World Tour speelrecht voor het seizoen 2023 te winnen.

De kwalificatie marathon over 90 holes heeft het platform geboden voor enkele van de beroemdste namen in de golfsport om wereldwijd succes te boeken, met Major kampioenen José María Olazábal, Retief Goosen en Sandy Lyle op de lijst van eerdere winnaars sinds de eerste wedstrijd in 1976.

De Final Stage kwalificatie werd voor het eerst gespeeld op de INFINITUM in 2017, waarbij de Engelse Sam Horsfield de overwinning opeiste om samen met 32 ​​andere spelers zijn Tourkaart terug te krijgen.

Een jaar later voerden de Spaanse Alejandro Cañizares en Zander Lombard, uit Zuid-Afrika, een lijst aan van 27 spelers die hun speelrechten wonnen. Benjamin Poke uit Denemarken stond bovenaan het klassement in 2019 en met hem nog eens 27 die hem vergezelden in de kwalificatie voordat de Covid-19-pandemie het evenement uitstelde.

INFINITUM, is gelegen ten westen van de prachtige stad Tarragona aan de Costa Dorada en wordt beschouwd als een van Europa’s meest populaire golf- en lifestylefaciliteiten in een gebied van natuurlijke schoonheid.

De Lakes baan is ontworpen door Greg Norman en loopt rond de wetlands van de Sequia Major. Zoals de naam al doet vermoeden, is water de belangrijkste verdediging van de lay-out, waarbij spelers en hun positiespel op niet minder dan 14 holes worden getest, terwijl spelers de baan in uitstekende staat zullen aantreffen na uitgebreid onderhoud deze zomer om de fairways te upgraden van Rye gras naar Bermuda Tifway gras.