Rome, 9 november 2022 – De Nederlander Rodi Vlasveld (foto links) en de Spanjaard Marc Sabria delen de leiding met een 5-onder par aan het einde van de 1e ronde in de finale van de Alps Tour Qualifying School. Er staan ​​7 spelers gelijk op de 3e plaats en slechts één slag terug op 4 onder par, waaronder de Nederlander Kiet van der Weele, de Ieren Robin Dawson en Paul Murphy.

Er zijn nog meer Nederlanders in het toernooi en Bob Geurts begon het toernooi met 2-onder en deelt de 15e plaats. De amateurs Thom Linssen, Che de Bake en Lars van der Vight en Jack Ingham openden met 1-onder en staan daarmee gedeeld 26e. Mike Korver maakte een 8-over en is daarmee helaas de slechtste Nederlander in het klassement.

Op een frisse ochtend in Noord-Rome begonnen 156 spelers aan hun zoektocht om hun 2023 Alps Tour-speelkaart te verdienen. De spelers werden verdeeld over Golf Nazionale (Par 72) en Olgiata Golf Club (Par 73). Het weer was vandaag gunstig, waardoor spelers de mogelijkheid hadden om goede scoring condities te hebben.

De Nederlander Rodi Vlasveld leidt samen met Marc Sabria na ronde 1 van de Q-School Final Stage van de Alps Tour 2022. Hij maakte vandaag een openingsronde op Olgiata Golf Club van 5-onder par, 68 slagen, met 6 birdies en een enkele bogey. Nadat hij tekende voor zijn 5-onder par, merkte hij trots op: “Mijn spel voelde goed en behoorlijk solide. Ik ben blij met de manier waarop ik het toernooi ben begonnen. Ik hou echt van deze golfbaan het ontwerp is geweldig en we spelen nu in geweldige omstandigheden.”

De Spanjaard Marc Sabria, die PGA Catalunya vertegenwoordigt, is de andere co-leider aan het einde van ronde 1. Hij begon zijn ronde met 3 birdies op de eerste negen en maakte vervolgens 3 birdies en 1 bogey op de achterste negen om een ​​5 te scoren. onder-par 67 vandaag op Golf Nazionale. Nadat hij zijn ronde had beëindigd, becommentarieerde Marc trots zijn ronde door te zeggen: “Ik speelde heel goed, ik speelde met een zeer intelligente instelling. Ik heb hier al vaker gespeeld, dus ik ken de baan heel goed. Mijn doel vandaag was gewoon om de bal in de fairway te houden en te blijven geloven in mijn goede ijzer spel en het bleek een zeer goede ronde te zijn om mijn Q-School te beginnen. ” Toen hem werd gevraagd naar zijn mening over de baan die hij morgen zal spelen, Olgiata GC, legde Marc uit: “Olgiata is een geweldige golfbaan, eigenlijk allebei. Ik kijk uit naar morgen, hoewel ik denk dat Olgiata Golf Club iets lastiger is, het is erg smal en erg lang. Ik ben zeker tevreden met mijn openingsronde om me voor te bereiden op de ronde van morgen.”

Aan het einde van het toernooi komen de 35 beste spelers en gelijkgestemden in aanmerking voor een Categorie 6-lidmaatschap voor het Alps Tour seizoen 2023. De rest van de spelers die de cut halen en tussen de 36e en 65e positie eindigen, komen in aanmerking voor het lidmaatschap van categorie 8. De overige spelers komen in aanmerking voor lidmaatschap van categorie 9 voor het Alps Tour seizoen 2023.

Voor de tweede ronde van morgen wisselen spelers van baan tussen Golf Nazionale en Olgiata Golf Club. Het spel begint weer om 8:00 uur vanaf de 1e en 10e hole op elke baan. Er wordt voorspeld dat het bewolkt is met temperaturen rond de 20°C.

Na de ronde van morgen wordt er een cut bepaald en de top 65 en gelijkgestemden krijgen toegang krijgen tot de laatste ronde van het toernooi en dat wordt gespeeld op Golf Nazionale.